Sezonul rece bate la uşă, astfel că virozele şi răcelile se vor înmulţi. Tusea poate fi tratată eficient cu ajutorul unui amestec ce va conţine morcovi şi miere. În plus, această legumă are şi alte vitamine de care organismul are nevoie pentru a-şi păstra imunitatea.

Citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

 

Beneficiile consumului de morcovi

Potrivit unui studiu numit „Relaţia de calitate a semenului cu aportul de antioxidanţi la o populaţie masculină sănătoasă”, morcovii sunt un adevărat panaceu pentru sănătatea umană la vârsta fertilă, precum şi alte fructe şi legume portocalii, ca dovleceii şi pepenele galben. În plus, morcovii sunt excelenţi pentru combaterea obezităţii la copii şi adolescenţi, potrivit sanatate.bzi.ro. Şi conţinutul de beta-caroten este important, căci are un efect benefic asupra vederii.

Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort

Remediul care te scapă de tuse: reţeta cu morcov şi miere 

Spălaţi şi curăţaţi o jumătate de kilogram de morcovi şi gătiţi-i în apă clocotită. După ce morcovii s-au răcit, zdrobiţi-i cu o furculiţă sau amestecaţi-i, adăugând patru linguri de miere. Se amestecă până se obţine un compus omogen. Păstraţi amestecul într-un borcan de sticlă şi consumaţi 3 până la 4 linguri pe zi. Puteţi administra acest „medicament” chiar şi copiilor, mai scrie sursa citată