Oţetul de vin roşu se obţine prin fermentarea vinului roşu. Nu conţine alcool, are gust acru, întârzie îmbătrânirea şi conferă longevitate. Îl poţi bea diluat cu apă sau în salate şi marinate. Poate lua locul şi altor acizi, cum ar fi zeama de lămâie, pentru a tempera gustul alimentelor bogate în grăsimi, inclusiv a cărnii prăjite. În ciuda acidităţii, oţetul de vin roşu nu dă arsuri la stomac decât dacă este consumat în cantitate mare. Cu toate acestea, dacă n-ai mai consumat niciodată, creşte cantitatea treptat.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Antocianinele sunt pigmenţii care dau culoarea fructelor roşii, violete şi albastre, cum sunt strugurii. Antioxidanţi naturali, antocianinele ajută la încetinirea îmbătrânirii şi la estomparea ridurilor. În timp ce toate vinurile roşii conţin antocianine, cantitatea prezentă în oţetul de vin roşu poate varia în funcţie de calitatea oţetului şi de tipul de vin din care a fost realizat.