Tipuri de prieteni pe care trebuie să eviţi să-i ai

1 78965 original jpg jpeg

La un moment dat ajungem să învăţăm în sfârşit ce contează cu adevărat din prietenie. Înlocuim calităţile superficiale ale prietenilor cu loialitatea, consecvenţa, fiabilitatea, onestitatea, consideraţia şi generozitatea, care sunt cele care-i definesc pe prietenii noştri adevăraţi.

Prieteniile dintre oameni sunt de foarte multe feluri. Însă există câteva tipuri pe care ar trebui să eviţi să îi ai, şi anume:

Tipul de prieten care te lasă fără energie

După ce ai petrecut timpul cu această persoană, s-ar putea să te simţi lipsită de energie. Conversaţiile se învârt de obicei în jurul problemelor. Ei au tendinţa de-a oferi un impuls emoţional pentru a te elibera şi simţi mai bine. Problema este că energia sfârşeşte prin a ajunge în rezerva lui şi nu mai ai nimic de oferit după.

Tipul de prieten care calculează tot

Acest prieten păstrează întotdeauna scorul şi dacă depăşeşti totalul, atunci te dispreţuieşte. Acesta este cel care se teme de ce ştii tu să faci, astfel încât ajung să-şi creeze mecanisme de coping pentru a se asigura că nimeni nu obţine mai mult decât a obţinut el. Problema cu acest tip de prieten este că actele lui de dăruire nu provin din inimă.

Tipul de prieten care dispare

Acest lucru se întâmplă foarte des în relaţiile de prietenie. Persoana respectivă te caută numai când are nevoie de ceva, când i s-a întâmplat ceva. În concluzie, mereu este vorba de ea, mai puţin despre tine.

Tipul de prieten cerşetor

Dacă eşti o persoană generoasă şi bună la suflet, acest tip de prieten nu vor ţine cont de limite atunci când cer lucruri de la tine. Este posibil ca el să nu recunoască nici măcar faptul că totul are o limită, dar nici reciprocitatea nu face parte din procesul lor de gândire.

Tipul de prieten dramatic

Povestea acestui tip de prieten nu pare să treacă niciodată de faza de conflict. Există întotdeauna ceva care îl face nefericit şi de obicei este cineva de vină. Această persoană alege drama ca atitudine şi, prin urmare, o atrage şi se bucură de ea. Se teme de lucrurile mici şi banale şi are un mod extraordinar de a adopta rolul de victimă.

Tipul de prieten care te urăşte în secret

Această prietenie pare una aproape perfectă. Dar, în realitate, prietenul/prietena nu te place deloc şi nici nu îţi doreşte binele. Ai grijă, deoarece acest tip de prieten are tendinţa de a-şi masca sentimentele adevărate cu apreciere şi complimente. Dar intuiţia ta ştie întotdeauna.



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg