Cele mai frumoase locuri din Croaţia

1 63035 original jpg jpeg

Dacă vrei frumuseţe, istorie, pitoresc, culori, plimbări printre străduţe, dar şi relaxare şi mese sănătoase de peşte proaspăt, portul pescăresc Rovinj este ideal pentru tine. Frumuseţile coastei şi a pădurilor care îl îmbogăţesc, fac din acest loc unul dintre cele mai romantice şi plăcute pentru o vacanţă minunată.

Croaţia se bucură de privelişti stâncoase,de aşezări rurale cu poveşti istorice fascinante,pline de ruine din vremurile veneţiene sau romane. În plus,Croaţia se bucură şi de una dintre cele mai sănătoase bucătării din Europa. Aşa că,nu ezita să vizitezi veşnic însorita Croaţie. Iată câteva locuri dintre cele mai frumoase din Croaţia.

Dacă vrei frumuseţe,istorie,pitoresc,culori,plimbări printre străduţe,dar şi relaxare şi mese sănătoase de peşte proaspăt,portul pescăresc Rovinj este ideal pentru tine. Frumuseţile coastei şi a pădurilor care îl îmbogăţesc,fac din acest loc unul dintre cele mai romantice şi plăcute pentru o vacanţă minunată.

Cele mai frumoase locuri din Croaţia – rezervaţia naturală Lacurile Plitvice

Sălbăticia Croaţiei o poţi descoperi la Lacurile Plitvice,care alcătuiesc una dintre cele mai excepţionale destinaţii naturale din Europa. Lacurile te vor încânta cu palmaresul de culori,verde,turcoaz,iar împrejurimile adăpostesc o varietate de specii de păsări şi animale,inclusiv specii mai rare,precum ursul brun european,lupul,vulturul şi râsul. Frumuseţea extraordinară a acestui loc şi importanţa lacurilor,sistemul de 16 lacuri plus pădurile din zonă au fost declarate parc naţional încă din anul 1949.

„Perla Adriaticii”,adică oraşul Dubrovnik,atracţia principală a Croaţiei,este una dintre cele mai importante din regiunea Mării Mediteraneene. Pe vremuri rivaliza cu Veneţia în ceea ce priveşte comerţul maritim,ceea ce înseamnă că atracţiile turistice sunt nenumărate. De la arhitectură deosebită la biserici,mănăstiri şi fântâni spectaculoase,dar şi zidurile care înconjoară oraşul vechi,acest oraş te va fascina imediat.

Cele mai frumoase locuri din Croaţia – oraşul Dubrovnik şi “micul Dubrovnik”,oraşul Korcula

„Micul Dubrovnik”,adică oraşul-insulă Korcula este printre cele mai frumoase locuri din Croaţia,pe care trebuie să le vizitezi. Presupusa casă în care s-a născut Marco Polo se află în acest oras,iar una dintre cele mai frumoase catedrale se află aici şi este Catedrala St. Marco,în stil gotic-renascentist terminată în secolul 15.

Iubitorii de vinuri alese şi mâncăruri excelente se pot bucura de linişte şi relaxare maximă pe insula Mljet,care are 72% din suprafaţă numai păduri,iar restul,câmpii,viţă de vie şi mici aşezări,deci este locul ideal pentru un concediu de mult râvnit. Aici există 2 lacuri cu apă sărată,iar în mijlocul unuia,lacului Veliko,se află o mănăstire veche care aparţine ordinului călugărilor benedictini.

Cele mai frumoase locuri din Croaţia – Palatul lui Diocleţian şi Arena din Pula

Printre cele mai frumoase şi interesante locuri din Croaţia se numără şi Palatul lui Diocleţian din Split,clădire construită de însuşi Diocleţian înainte de a se retrage de la domnie. Zona este o adevărată varietate de restaurante şi magazine. În trecut,după ce romanii au abandonat construcţia,locuitorii din apropierea palatului l-au ocupat pentru a se refugia şi a scăpa de invazia barbarilor. Este cu adevărat minunat să poţi bea o cafea într-o clădire veche de secole.

Oraşul Pula este recunoscut pentru principala atracţie turistică,Arena din Pula,care este a cincea arenă romană ca mărime care a rezistat până în zilele noastre. Este printre cele mai bine conservate construcţii ale Croaţiei,a fost construită în secolul I şi găzduia în jur de 26 de mii de spectatori. Deşi de-a lungul timpului au fost luate pietre din amfiteatru pentru a fi construite şi alte structuri în jurul oraşului,acest lucru a fost stopat în secolul 15 şi,din fericire,structura este la fel de rezistentă,ea găzduind pe timpul verii numeroase festivaluri şi reprezentaţii artistice.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg