Cele mai trăsnite festivaluri din lume

1 46258 original jpg jpeg

Oamenii din lumea întreagă nu duc lipsă de imaginaţie, mai ales când vine vorba de competiţii şi de evenimente care mai de care mai ciudate. Te invităm într-o călătorie imaginară menită să-ţi aducă zâmbetul pe buze.

Războiul Stelelor,în varianta cu tomate

Bulion,sos sau salată de roşii? Nu,dom'le! Localnicii şi turiştii care vizitează oraşul spaniol Buñolfolosesc roşiile ca să,ţine-te bine,se bată cu delicioasele legume. Şi,uite-aşa,timp de o săptămână,în luna august,aruncă unii în alţii cu tone de roşii în cadrul festivalului La Tomatina. Participanţi din întreaga lume se feresc de proiectilele suculente şi se distrează într-o baie de suc de roşii. În plus,cei prezenţi au parte de parade,dansuri şi focuri de artificii.

Goana după caşcaval

Tot pe tărâmurile englezeşti,mai are loc un festival renumit,care a făcut înconjurul lumii. „Concursul de prins roata din brânză“,din orăşelul britanic Gloucestershire,se ţine de obicei în luna mai,de mai bine de 200 de ani. Aprins atât de tare la public,încât turişti din întreaga lume se înscriu în fiecare an la „marele eveniment“:unii pentru a participa,iar alţii numai ca să se distreze pe seama competitorilor. Mai exact,este vorba de o cursă în care bărbaţii aleargă după o rolă de caşcaval care se rostogoleşte din vârful unui deal. Sute de curajoşi se întrec în a prinde bucata rotitoare şi,chiar dacă mulţi sfârseşc prin a se accidenta,nu se descurajează şi încearcă an de an să câştige trofeul... brânzei.

Cine îşi duce în spate jumătatea,departe ajunge...

 „Campionatul mondial de cărat nevasta în spate“ nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai „gustate“ competiţii din lume,se desfăşoară în Finlanda şi adună an de an din ce în ce mai mulţi concurenţi. Instrucţiunile sunt simple:bărbaţii transportă câte o reprezentantă a sexului frumos,soţia sau orice altă femeie (cea aleasă pentru concurs trebuie să aibă cel puţin 17 ani şi minimum 49 de kilograme),pe o suprafaţă cu diverse obstacole:asfalt,teren cu nisip şi apoi cu iarbă,dar şi printr-un bazin cu apă. Ei trebuie să parcurgă de două ori acest traseu şi la sfârşitul fiecărei runde li se dă să bea câte un pahar din băutura oficială a ediţiei. Bineînţeles,totul într-un timp record. Premii? Greutatea „poverii“ în litri de bere,produse de la sponsori şi diverse statuete. Condiţie obligatorie:simţul umorului!