1. Haine vechi unde le dăm - Donează-le...

... la case de copii sau la aziluri de bătrâni.Interesează-te mai întâi dacă în adăposturile respective se primesc astfel de ajutoare,apoi du hainele,după ce le-ai spălat şi curăţat. E bine ca îmbrăcămintea care ajunge aici să fie încă purtabilă,să nu fie ruptă,descusută,cu nasturi sau fermoare lipsă.

2. Haine vechi unde le dăm - Dă-le de pomană...

... unor familii de nevoiaşi pe care le cunoşti,fie că stau în bloc cu tine,fie că locuiesc în cartier. Ceea ce nu-ţi mai place ţie pentru ei va fi foarte folositor. La fel,ai grijă ca hainele să fie în stare bună. Nu contează că sunt demodate,pentru cineva care nu-şi permite o cămaşă nouă,e foarte bună una mai veche,primită gratis.

3. Adu-le în pas cu moda

Dacă ai găsit în şifonier tricouri sau rochii pe care nu le-ai îmbrăcat decât de două ori şi acum nu le mai porţi fiindcă s-au demodat,să ştii că poţi să le faci un „upgrade” uşor şi rapid:spre exemplu,aplică pe bluze paiete,nasturi sau alte elemente decorative,după un model ales de tine. Coase-le folosind aţe în diverse culori,taie-le,colorează-le,fă orice-ţi trece prin cap. Scurtează rochiile,taie-le mânecile,evidenţiază-le talia. La final,vei fi foarte entuziasmată de „opera” ta unicat.

4. Haine vechi unde le dăm - Vinde-le pe internet

Există numeroase site-uri unde poţi face şi astfel de anunţuri,de genul „vând ieftin palton purtat de câteva ori,în stare bună”.Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi articolul respectiv,să-ţi faci un cont pe site-urile de profil,să postezi anunţul şi să aştepţi clienţii. Intră pe www.okazii.ro,www.micapublicitate.net,www.anunturigratuite.com,www.ebay.com sau,de ce nu,fă-ţi propriul site web unde să dai astfel de anunţuri şi de la alte persoane.

5. Transformă-le

„Bine,cu hainele în stare bună ştiu acum ce să fac. Dar cum rămâne cu vechiturile care n-ar mai fi de folos nimănui?”,te-ntrebi tu. Păi,le poţi transforma în diverse alte lucruşoare utile pentru casă:săculeţi pentru depozitat,feţe de pernă decorative,huse de acoperit alte obiecte,gentuţe de mână,hăinuţe pentru copii etc.

De ce e bine să ai o pisică în casă

6. Haine vechi unde le dăm - Du-le la magazinele second hand

Deşi majoritatea magazinelor care comercializează haine second hand le importă din alte ţări,poţi încerca să le faci o ofertă. Dar ar trebui să le vinzi cel puţin un kilogram de haine,ca să înţeleagă şi ei ceva din tranzacţie şi să rămâi şi tu cu ceva bani în buzunar.