Ingrediente pentru Batoane cu miere

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 jumate de linguriţă de sare
  • 250 ml apă călduţă
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahăr

Pentru uns:

  • 50 ml apă
  • 1 lingură de făină

Citeşte şi: Ciupercuţe în sos de smântână, cu usturoi şi cimbru

Mod de preparare Desert batoane cu miere:

Într-un bol, punem făînă, zahărul, sarea, drojdia, apă şi uleiul. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, şi lăsăm aluatul la dospit până îşi dublează volumul.

După ce aluatul s-a dublat, îl scoatem pe masă de lucru. Împărţim aluatul în 8 bucăţi. Întindem aluatul într-un dreptunghi. Începem să rulăm strâns fiecare dreptunghi pe lungime.

Le aşezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Le lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute într-un loc călduţ.

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Între timp pregătim compoziţia pentru uns. Într-un bol, punem făînă şi apă. Le amestecăm până cu o furculiţă. Ungem batoanele cu acest amestec.

Introducem tavă în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, şi le coacem pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt frumos rumenite. Le lăsăm aproximativ 10 minute la temperatura camerei, iar apoi le ungem cu miere. Reţetă inspirată din publicaţia bucataras.ro.

Poftă bună!