Pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi? Acesta poate fi unul dintre simptomele deficienţei de fier din organism. Atunci când foliculii de păr nu primesc oxigen, este afectat procesul de regenerare şi creştere a firelor de păr. Dacă se întâmpla asta, atunci ar fi bine să consulţi un medic specialist.

Dacă lucrurile nu sunt atât de serioase, avem  pentru tine un remediu natural, care nu doar că ajută la creşterea şi regenerarea firului de păr, ci te scapă şi de mătreaţă.  

Pentru acest remediu ai nevoie de doar două ingrediente

- 2 linguri de gel de Aloe Vera

- 2 linguri de ulei de migdaleMod de preparare: 

1. Ia un vas curat şi adaugă cele două ingrediente. Dacă nu ai planta de Aloe Vera în casă, atunci poţi cumpăra gel. Se găseşte peste tot şi nu este foarte scump.

2. Amestecă bine până obţii o pastă omogenă.

3. Aplică pasta pe scalp folosind un disc demachiant şi masează timp de 5-10 minute.

4. Lasă pasta să acţioneze timp de o oră, apoi spală părul cu un şampon blând.

5. Repetă acest lucru o dată pe săptămână, iar rezultatele se vor vedea în doar câteva săptămâni.  


Citeşte şi: Mătreaţă, iritaţii? Uită de ele!


Aloe Vera conţine enzime probiotice care ajută la creşterea firului de păr şi previne mătreaţa. Totodată, gelul de aloe vera reduce iritaţiile de la nivelul scalpului, în timp ce uleiul de migdale este bogat în Omega-3, magneziu şi vitaminele E, D. B1. B6 şi A, esenţiale pentru un păr sănătos. Uleiul de migdale ajută regenerarea firului de păr, de aceea este recomadat să-l foloseşti dacă ai părul aspru şi uscat.  


Sursă: fitandhealthy24.com