Fereşte-te de oamenii plictisitori! Afectează creierul

1 71984 original jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că oamenii plictisitori nu provoacă doar iritare, ci şi o scădere a capacităţii de procesare a creierului interlocutorului.

De cele mai multe ori,observarea interlocutorului poate provoca apariţia efectului "de oglindă",adică părţi ale creierului responsabile pentru mişcare sunt activate în momentul în care persoana respectivă vede pe cineva în acţiune.

Însă compania unei persoane plictisitoare poate înşela creierul,astfel că interlocutorul poate crede,de exemplu,că acea persoană se mişcă mai lent decât în realitate.

La studiu au luat parte doar bărbaţi. Aceştia au fost împărţiti în două grupuri:grupuri,jumătate au fost prezentanţi ca neo-nazişti-pentru a deveni neplăcuţi în ochii celorlalţi,iar ceilalţi au fost prezentaţi ca persoane plăcute,cu mintea deschisă.

Astfel,când bărbaţii vedeau pe cineva care le displăcea,acea parte a creierului lor responsabilă cu "reflexia"-cortexul premotor de emisferă dreaptă-manifesta o activitate diferită de aceea care se producea în cazul contactului cu indivizii care le erau pe plac.

 Ţinând cont de aceste rezultate,cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii sunt dispuşi să manifeste o mai mare simpatie faţă de cei care le seamănă.



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg