Viaţa ca dragoste de...viaţă

1 47437 original jpg jpeg

Suferinţa fizică poate fi învinsă prin dragoste de viaţă. Trei femei au luptat cu boala şi cu prejudecăţile şi au ajuns astăzi să trăiască mai normal decât cei cărora destinul le-a oferit mult mai mult.

Optimismul şi pofta lor de viaţă sunt o adevărată lecţie. N-ai ghici că în spatele zâmbetului acestor femei se află ani întregi de suferinţă. Fiecare dintre ele are o problemă foarte gravă de sănătate. Paula s-a îmbolnăvit de poliomielită pe când avea un an.

Ionica are cifoscolioză lombară,o afecţiune gravă a coloanei vertebrale. Alina,cea mai curajoasă şi mai tânără dintre ele,s-a născut cu probleme şi nu a mers pe picioarele ei niciodată.

Cu paşi siguri spre nunta de aur

Paula Cristea are 52 de ani şi este căsătorită de mulţi ani. Pe Vasile l-a cunoscut în autobuz,acum 30 de ani.„Nu mai ştiu cum m-a cucerit,povesteşte ea. Cu un zâmbet,cu o vorbă dulce,cu flori...”

Nu le-a trebuit mult ca să-şi dea seama că se iubesc şi că nu-şi imaginează viaţa unul fără celălalt. Greutăţi? Există vreo căsnicie fără greutăţi?

Au trecut peste toate:„Ne place să muncim,dar şi să ne distrăm,să ieşim cu prietenii la pădure,la grătar. Până a crescut băiatul,aveam grija lui. Acum nu prea mai avem nicio grijă... până vine nepoţelul”. Zâmbetul acela special,de bunică,o face să radieze.

În căutarea unui Făt-Frumos... serios

La cei 20 de ani,Alina Piţanu este o fată care ştie ce vrea. Este în primul an la Facultatea de Ştiinţe Economice din Galaţi şi visează să-şi termine studiile şi să-şi ia zborul din cuibul părintesc.

Cât despre băieţi,a primit invitaţii de la câţiva să iasă în oraş la un film sau la un club,dar nu i s-au părut de încredere. Îşi doreşte să cunoască un băiat serios,responsabil,în care să aibă încredere.

Cel mai mult îi place să-şi petreacă timpul liber în sala de sport,unde şi le-a făcut prietene pe Ionica şi pe Paula,cu care se sfătuieşte când are vreo dilemă sentimentală. Cu ele şi cu sora ei geamănă,Alexandra.

De la sala de sport îi vin cele mai multe motive de mândrie. Aici a început să facă powerlifting,adică ridicări de greutăţi.

A mers la tot felul de competiţii şi are deja 4 medalii naţionale de aur şi se pregăteşte să meargă la Campionatul Mondial din Malaysia. Nici nu se gândeşte să se întoarcă fără medalia de aur.

Şi povestea nu se termină aici...

Pe aceste femei boala nu le copleşeşte. Toate problemele lor de sănătate parcă dispar când se întâlnesc la Sportingclub Galaţi,înfiinţat acum 18 ani de Paula şi de soţul ei,Vasile. Toate trei se consideră nişte învingătoare.

Pentru ele nu există probleme,ci doar soluţii şi bucuria de a trăi clipa. Şi fiecare dintre ele îşi demonstrează zilnic că nu există niciun motiv pe lumea asta care să te împiedice să zâmbeşti şi să te bucuri de prietenii pe care-i ai alături.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg