Cum te adaptezi la noul loc de muncă

1 55657 original jpg jpeg

Începuturile pot fi foarte solicitante când ai un nou serviciu. Trebuie să te integrezi într-un colectiv deja închegat, să dovedeşti de ce eşti capabilă şi să faci repede şi bine tot ce ţi se cere. Noi îţi dăm câteva sfaturi care să te ajute!

Prima impresie este importantă

Şi noii tăi colegi vor fi curioşi să te cunoască,aşa că de ce să nu-i întâmpini cu un zâmbet sincer? Este benefic să fii politicoasă cu toate persoanele pe care le întâlneşti,indiferent dacă este recepţionera de la intrare sau şeful tău. Nu aştepta să te prezinte cineva,ci ia tu iniţiativa de-a face cunoştinţă cu noii colegi. Dacă vor vedea că eşti o persoană caldă,te vor îndrăgi mai repede şi vor fi dispuşi să-ţi acorde susţinerea lor atunci când vei avea nevoie de ajutor.

Încearcă să fii activă

Poţi câştiga simpatia colegilor dacă te oferi să-i mai ajuţi când sunt depăşiţi de volumul de lucru. Ai grijă totuşi să fie ceva la care să te pricepi. În caz contrar,mai mult îi vei încurca decât ajuta.

Informează-te despre sarcinile tale

De îndată ce ţi s-a arătat care este locul tău,solicită o întrevedere cu cel care ţi-e şef pentru a afla ce îndatoriri şi reguli trebuie să respecţi. Este bine să pui întrebări dacă ai nelămuriri,pentru că aşa arăţi că te interesează ceea ce se întâmplă în jurul tău şi că încerci să te implici încă din primele zile.

Cunoaşte-ţi colegii

Este greu să legi prietenii în timpul orelor de lucru,dar poţi profita de pauza de masă pentru a afla câte ceva despre colegii tăi. Află ce pasiuni au pentru a descoperi dacă aveţi unele în comun. Este şi un bun prilej să fii la curent cu micile „bârfe“ dintre colegi. Îţi poţi forma o idee despre colectiv,dar limitează-te la a asculta,fără a răspândi zvonurile!

Sfatul specialistului:Oana Gabriela Badea,psiholog şi psihoterapeut;e-mail:oana.ipati@gmail.com

În general,schimbările care apar în viaţă pot fi destul de stresante. Obţinerea unui nou loc de muncă poate reprezenta atât o sursă de bucurie,cât şi un motiv de îngrijorare. De aceea,este bine să te interesezi din timp despre eventualele situaţii neprevăzute care n-au fost discutate în cadrul interviului de angajare. Astfel,nu vei lăsa loc neînţelegerilor care-ţi pot pune în pericol procesul de acomodare. Descoperă încă de la început cum te pot ajuta cunoştinţele dobândite în timp,astfel încât să poţi contribui la desfăşurarea activităţilor individuale sau la solicitările colegilor de echipă de la serviciu.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg