Iată trei dintre cele mai comune întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în cosmetică:

Exfoliază pielea

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant 100% natural, cu efecte vizibile, scrie a1.ro. Ai nevoie de tărâţe, bicarbonat de sodiu şi apă, în cantităţi egale, pentru a crea pasta exfoliantă. Prepară o mască de faţă, aplic-o pe piele şi masează uşor. Clateşte cu apă călduţă.

Citeşte şi: Cremă anticelulitică 100% naturală, pe care o poţi prepara acasă. Combinaţie miraculoasă de 3 ingrediente

Curăţă călcâiele crăpate

Ai nevoie de 4 litri de apă caldă, 3 linguri cu bicarbonat de sodiu şi câteva picături de gel de duş. Pune apa caldă într-un lighean, adaugă bicarbonatul de sodiu şi gelul de duş. Amestecă pentru ca toate ingredientele să se dizolve. Înmoaie-ţi picioarele în apă şi lasă ingredientele să acţioneze cel puţin 20 de minute.

După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile şi călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Dacă piele nu se curăţă cu uşurinţă, mai bagă picioarele în apă şi lasă la înmuiat pentru încă zece minute, apoi freacă iar pielea uscată. Clăteşte-ţi apoi picioarele, şterge-le cu un prosop curat şi aplică o cremă intens hidratantă.

Citeşte şi:  Cum faci cel mai bun vin fiert - reţeta pe care trebuie să o încerci

Elimină bătăturile

Pentru a înmuia bătăturile, pune două linguri de bicarbonat de sodiu în apă în care îţi inmoi picioarele. Poţi adăuga şi câteva picături de ulei de lavandă. Lasă picioarele la înmuiat, apoi masează-le cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu, apă şi zahăr brun (trei măsuri bicarbonat de sodiu, o măsura apă, o măsură zahăr brun). La final clateşte şi hidratează cu o cremă.