Iată modurile în care oţetul de mere poate sprijini sănătatea organismului, potrivit secretele.com.

1. Calmează durerile în gât cu ceai de oţet de mere

Adaugă o lingură de oţet de mere într-o cană cu apă caldă. Poţi îndulci amestecul după bunul plac.

2. O cană de oţet de mere pe zi previne îmbolnăvirile

Bea două linguri de oţet de mere pe zi. Dacă gustul sau astringent ţi se pare prea puternic, îl poţi dilua cu puţînă apă sau cu puţîn suc. Consumat astfel, oţetul de mere reduce hipercolesterolemia, întăreşte funcţia cardiacă, reglează tensiunea arterială şi echilibrează glicemia.

Citeşte şi: Cremă anticelulitică 100% naturală, pe care o poţi prepara acasă. Combinaţie miraculoasă de 3 ingrediente

3. Elimina mătreaţa

Cu oţet de mere poţi scapă de mătreaţă într-un mod perfect natural. Toarnă într-un vas trei linguri de miere, o treime de cană de oţet de mere şi o jumătate de cană de apă caldă, apoi amestecă bine. Toarnă soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi agită bine flaconul că mierea să se dizolve complet.

Separă părul în patru şuviţe. După aplicarea amestecului direct pe scalp, pulverizează cantitatea rămasă peste tot prin par. Înfăşoară apoi părul într-o pungă de plastic sau o cască de baie şi ţine-l acoperit aşa timp de 15 minute. Clăteşte bine părul cu apă. Repetă procedeul o dată pe săptămâna. Rezultatele devin vizibile după două-trei săptămâni.

4. Scapă de arsurile la stomac

Pentru a scapde arsurile la stomac, amestecă o linguriţă de oţet cu 250 ml de apă şi bea soluţia astfel preparată.

Citeşte şi: 

5. Combate acneea

Fă întâi un test pe o zona mică de piele pentru a te asigura că nu ai vreo sensibilitate aparte la acest ingredient. Pentru a verifică reacţia pielii, aplică un strop de oţet de mere pe gât şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Dacă pielea nu se irită, poţi folosi preparatul fără probleme inclusiv pe pielea fetei. Pentru această, diluează oţetul cu apă în raport de 1:3. Aplică amestecul pe zona afectată folosind un tampon de bumbac curat, lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute, apoi clăteşte pielea cu apă. Repetă procedeul de două până la trei ori pe zi, până la calmarea sau vindecarea completă a acneei.

6. Vindecă crampele

Amestecă o lingură de oţet de mere cu miere şi bea remediul seară înainte de a merge la culcare. Crampele vor dispărea repede.