Ingrediente: 1 l chefir 500 g iaurt grecesc 3 sfecle roşii medii 3 castraveţi 3-4 ridichi 1 legătură mărar 3 căţei de usturoi zeama de la 1 lămâie 1 lingură zahăr brun sare piper 700 ml apă 6 ouă fierte tari.

Citeşte şi: Reţete de Paşte: aperitive cu ouă

Preparare:

Curăţă sfecla roşie şi toac-o în cubuleţe. Pune apa la fiert, adăugând zahărul brun şi zeama de lămâie. Când dă în clocot, adaugă sfecla roşie şi las-o la fiert aproximativ 20 de minute. Între timp, toacă ridichile, castraveţii şi mărarul. 

Într-un castron mare, pune iaurtul grecesc, chefirul, castraveţii, ridichile şi usturoiul pisat. Adaugă sare şi piper, după gust. Pune sfecla fiartă, scursă de apă, şi amestecă. Pune în fiecare farfurie câte un ou tăiat în jumătate şi, la final, presară mărar. 

La final, pune în farfurii cotletele şi completează cu garnitura de fasole verde şi de roşii.