Şniţel umplut cu spanac

1 53919 original jpg jpeg

Ingrediente:4 bucăţi piept de pui dezosat, 300 g spanac, 2 linguri smântână groasă, 50 g telemea de oi ,sare, piper.

Pentru crusta de şniţel:2 ouă,2 linguri făină,3 linguri pesmet,ulei pentru prăjitCum se prepară:

1 Se bate carnea uşor cu ciocanul de şniţele,având grijă să nu se subţieze prea ­tare sau să se rupă. Se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă la rece circa 20 de minute,ca să se

frăgezească.

2 Între timp,se opăreşte spanacul în apă cu o linguriţă de sare,se ­scurge bine şi se ­taie şuviţe. Se amestecă cu telemeaua rasă şi cu smântâna.

3 Se umple fiecare felie de carne cu spanac,se pliază,având grijă să nu iasă umplutura pe ­dinafară.

4 Se trec ­sniţelele prin făină,ou ­bătut,pesmet şi se prăjesc în ulei ­bine încins,până se rumenesc frumos. Se servesc calde,cu diferite garnituri sau cu salate.