Şniţel umplut cu spanac
Ingrediente:4 bucăţi piept de pui dezosat, 300 g spanac, 2 linguri smântână groasă, 50 g telemea de oi ,sare, piper.
Pentru crusta de şniţel:2 ouă,2 linguri făină,3 linguri pesmet,ulei pentru prăjitCum se prepară:
1 Se bate carnea uşor cu ciocanul de şniţele,având grijă să nu se subţieze prea tare sau să se rupă. Se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă la rece circa 20 de minute,ca să se
frăgezească.
2 Între timp,se opăreşte spanacul în apă cu o linguriţă de sare,se scurge bine şi se taie şuviţe. Se amestecă cu telemeaua rasă şi cu smântâna.
3 Se umple fiecare felie de carne cu spanac,se pliază,având grijă să nu iasă umplutura pe dinafară.
4 Se trec sniţelele prin făină,ou bătut,pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins,până se rumenesc frumos. Se servesc calde,cu diferite garnituri sau cu salate.