Chifle pufoase cu mac
Prepară alături de noi o reţetă extrem de savuroasă şi gustoasă. Combinaţia de gem de prune şi mac este una neobişnuită, dar foarte reuşită.
Dificultate mediePreparare 1h 30´1 tavă
Ai nevoie de
Pentru aluat
3 ouă
200 ml lapte
40 g drojdie proaspătă
75 g zahăr
125 g unt
30 ml ulei
3 pahare făină
Pentru umplutură
200 g mac
500 g gem de prune
Pentru decor
zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte, adaugi o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de făină. Laşi maiaua deoparte 30 de minute.
Separat, baţi ouăle cu restul de zahăr. Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Combini maiaua cu ouăle bătute şi cu untul topit. Adaugi uleiul şi făina cernută. Aluatul format îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră.
Pentru umplutură, amesteci macul cu gemul de prune. Întinzi aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină, îl umpli cu amestecul de mac şi gem. Feliezi bucata de aluat rulată, iar chiflele obţinute le pui într-o tavă tapetată în care ai întins hârtie de copt. Laşi chiflele la loc cald 30 de minute, apoi le dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30 de minute. Serveşti chiflele pudrate cu zahăr.