Desert cu ciocolată
Fie că este vorba de o ocazie specială sau vrei să-i îndulceşti pe cei dragi cu ceva bun, prepară acest desert rapid, fără coacere.
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g biscuiţi de cacao
75 g unt
Pentru cremă
300 g ciocolată de menaj
150 ml frişcă lichidă
50 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată neagră,pentru decor
Pasul 1
Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale,la temperatura camerei până când se omogenizează. Pui în forme,inclusiv pe margini,şi presezi blatul uşor. Dai la rece.
Pasul 2
Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi,apoi o dai deoparte şi o răstorni în alt vas.
Pasul 3
Baţi frişca rece până când se întăreşte,apoi o mixezi cu ciocolata până se omogenizează.
Pasul 4
Pui crema de ciocolată peste blat,nivelezi şi decorezi cu fâşii de ciocolată cu lapte şi neagră. Dai desertul la rece.
2 porţii
Preparare 30’
Dificultate medie
Foto:Profimedia