Desertul de duminică: Pere-n aluat

1 57629 original jpg jpeg

Ai nevoie de:/ 1 pachet aluat foitaj / 4 pere / 4 linguriţe de nuci tocate / 2 linguriţe zahăr / 1 linguriţă rasă scorţişoară / untPentru decor: / zahăr pudră / 1 praf de scorţişoară / foaie de copt de la Fino

Cum se prepară

Ungi fiecare foaie de aluat cu unt moale, le aşezi una peste alta, apoi le tai în patru.

Amesteci nucile cu zahărul şi cu scorţişoara.

Speli perele, le tai baza şi le scobeşti, punând în locul miezului combinaţia de nuci. Aşezi câte o pară umplută, cu codiţa în sus, pe fiecare bucată de aluat şi îl lipeşti, cu puţină apă, în zona codiţei.

Întinzi foaia de copt într-o tavă şi aşezi perele, având grijă să nu se atingă între ele.

Dai la cuptorul încins şi ţii până când aluatul se rumeneşte frumos.

Serveşti perele pudrate, după gust, cu zahăr şi scorţişoară.