Negresă cu îngheţată
Nimic nu se potriveşte mai bine cu textura bogată a negresei decât o îngheţată răcoritoare de căpşuni sau fructe de pădure.
Ingrediente de care ai nevoie pentru 4 porţii:
120 g unt
120 g zahăr
60 g cacao
praf de copt
praf de sare
1 lingură esenţă de vanilie
2 ouă
100 g făină
50 g ciocolată neagră
câteva cupe de îngheţată
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul şi unge tava cu unt.
Topeşte untul la foc mic într-o tigaie,adaugă zahărul şi amestecă până cele 2 ingrediente se combină,apoi ia-le de pe foc şi toarnă compoziţia astfel obţinută într-un castron.
Adaugă şi cacao,praf de copt,esenţă de vanilie şi puţină sare.
Încorporează ouăle,făina şi bucăţile de ciocolată şi amestecă încet.
Mixează bine până când compoziţia devine omogenă,apoi toarnă aluatul în tava de copt.
Dă la cuptor 40-45 minute,lasă să se răcească şi serveşte cu o cupă de îngheţată Romantique deasupra.