Panna cotta cu ciocolată

1 68699 original jpg jpeg

În weekendurile în care primeşti prieteni în vizită şi vrei să-i răsfeţi cu ceva bun, câteva porţii de panna cotta vor fi gata în mai puţin de o oră şi-i vor încânta cu adevărat.

Ingrediente

½ l frişcă lichidă

100 ml lapte

50 g zahăr tos

1 plic zahăr vanilat

50 g ciocolată cu lapte

30 g ciocolatăneagră

50 g ciocolată albă

30 g nuci de pădure

3 foi gelatină

1 pahar apă rece

Preparare

1. Diluezi gelatinaîn apă rece. Într-o cratiţă mică,amesteci frişca lichidă în care pui lapte,zahăr vanilat şi zahăr tos. Aşezi cratiţa pe foc mic până când compoziţia începe să fiarbă. Opreşti focul,strecori gelatina şi o topeşti în crema de frişcă,amestecând continuu.

2. Împarte compoziţia în mod egal în forme termorezistente de silicon pe care le pui la frigider minimum 2 ore.

3. La servire,decorează cu ciocolată rasă şi cu nuci de pădure mărunţite.