Reţeta de gogoşi fără drojdie. Rapidă, şi cu rezultate uimitoare!

gogosi cu crema de vanilie si ciocolata 580x400 jpeg

Ce poate fi mai frumos decât să îţi aştepţi familia cu ceva dulce şi bun? Gogoşile sunt o idee foarte bine primită oricând. Fie că este vorba de cei mici şi pofticioşi, fie că este vorba de musafiri, aceste gogoşi se fac rapid, pentru că nu au drojdie. Iată reţeta de gogoşi fără drojdie.

Ce poate fi mai frumos decât să îţi aştepţi familia cu ceva dulce şi bun? Gogoşile sunt o idee foarte bine primită oricând. Fie că este vorba de cei mici şi pofticioşi,fie că este vorba de musafiri,aceste gogoşi se fac rapid,pentru că nu au drojdie.

Gogoşile clasice,cele cu drojdie,au nevoie de timp să crească. Atunci când nu ai timp sau pur şi simplu nu vrei să mai aştepţi să crească aluatul,poţi alege varianta mai simplă, reţeta de gogoşi fără drojdie. Şi dacă vrei să le faci şi mai bune,poţi alege să faci un sos de ciocolată. Dacă nu ai timp,sunt excelente şi date prin zahăr pudră. Iată ce ingrediente îţi trebuie şi cum să prepari un desert rapid,simplu şi delicios.

Ingrediente pentru reţeta de gogoşi fără drojdie:

-          300 de grame de făină

-          1 ou

-          1 lingură de ulei

-          2 plicuri de zahăr vanilat

-          150 ml de iaurt sau smântână

-          Un praf de sare

-          1 plic de praf de copt

-          Coajă răzuită de lămâie

-          Zahăr pudră sau ciocolată topită pentru ornare

Cum să preparăm reţeta de gogoşi fără drojdie:

Nu e nevoie de cine ştie ce experienţă în bucătărie pentru aceste gogoşi,deci nu te speria dacă nu eşti obişnuită să faci acest desert. Iată cât de simplă este reţeta de gogoşi fără drojdie.

Ai nevoie de un castron mai mare în care vei frământa aluatul. Se pun în castron făina,praful de copt,oul,zahărul,zahărul vanilat,coaja de la o lămâie şi smântâna sau iaurtul.  

Se amestecă cu mâna până se omogenizează şi până se obţine un aluat nici moale,nici tare,apoi se adaugă o lingură de ulei şi se frământă bine până se încorporează şi aceasta.

La final, reţeta de gogoşi fără drojdie presupune să se presare cu făină masa de lucru şi să se întindă aluatul cam la un cm grosime. Apoi,cu un pahar sau cu o formă de decupat gogoşi,se decupează gogoşile frumos. Resturile de aluat se frământă din nou,se întind şi se decupează iar. Nu se aruncă din aluat.

Între timp,se pune pe foc o tigaie cu ulei la încins. Când sunt gata decupate,gogoşile se pun la prăjit până se rumenesc frumos pe ambele părţi. Apoi,se scot,se lasă să se scurgă uleiul din ele pe prosoape de bucătărie,apoi se tăvălesc prin zahăr pudră.

Pentru aceste gogoşi rapide fără drojdie se poate face un sos de ciocolată,topind o ciocolată preferată şi stropind gogoşile. Sunt minunate şi nici nu conţin conservanţi sau alţi aditivi ca gogoşile din comerţ. Reţeta de gogoşi fără drojdie chiar merită încercată: este foarte rapidă,iar rezultatul este uimitor. Poftă bună!