Reţeta zilei: Desert cu cremă de brânză
Află cum să prepari un desert simplu şi delicios, cu cremă de brânză, gata în 70 de minute!
Ingrediente
600 g făină
1 praf de sare
4 ouă
1 esenţă vanilie
2 plicuri zahăr vanilat
200 g unt
200 g zahăr
1 plic praf de copt
Pentru umplutură
1,5 kg brânză de vaci
100 g smântănă mai grasă
2 ouă
1 esenţă vanilie
10-15 boabe struguri roşii
Pentru decor
struguri albi şi roşii
1 plic gelatină
frunze mentă
Preparare
Cerni bine făina,apoi o pui într-un vas mai mare împreună cu praful de copt. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe,sarea,zahărul tos şi cel vanilat. Frămânţi până capătă consistenţa unui aluat,după care adaugi ouăle bătute şi esenţa de vanilie. Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat pe care îl pui în folie alimentară şi îl dai la frigider 1-2 ore.
Încingi cuptorul. Scoţi aluatul de la frigider,îl întinzi cu sucitorul,apoi îl pui într-o tavă rotundă înaltă,inclusiv pe pereţii tăvii,tapetată. Pui brânza de vaci într-un bol,adaugi esenţa de vanilie,smântăna,ouăle şi boabe de struguri spălate.
Torni peste aluat compoziţia de brânză şi dai la cuptor 35-40 de minute,până se rumeneşte frumos. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când se mai răceşte prăjitura aşezi deasupra jumătăţi de boabe de struguri albi peste care torni gelatina şi dai la frigider jumătate de oră. Orenzi cu boabe de struguri roşii şi frunze de mentă.