Cum se prepară frigăruile cu ficat de pui
Dacă vrei să îţi surprinzi plăcut prietenii pe care i-ai invitat la masă, poţi alege un preparat simplu de realizat, gustos şi hrănitor- frigărui cu ficat de pui. Iată cum se prepară!
Ai nevoie de
11 ficăţei de pui
11 felii de bacon
4 roşii
1 fir de praz
ulei
orez fiert
cimbru
sare
piper
400 ml lapte
Mod de preparare
Speli roşiile, le tai felii şi le laşi deoparte. Speli prazul, îi scoţi primele două foi, îl tai şi îl treci sub jet de apă, apoi îl ţii la scurs.Între timp, pui ficăţeii în 400 ml de lapte şi îi dai, 2-3 ore, la frigider. Îi scurgi, îi presari cu sare şi piper, după gust şi îi înfăşori, pe fiecare în parte, în feliile de bacon. Înfigi, alternativ, în frigărui, astfel: un ficăţel, o felie de roşie, una de praz şi tot aşa până când umpli băţul. Frigi frigăruile pe grătarul încins, pe care îl ungi cu ulei. Le serveşti pe pat de orez şi decorate cu crenguţe de cimbru.