Cum se prepară frigăruile cu ficat de pui

1 75868 original jpg jpeg

Dacă vrei să îţi surprinzi plăcut prietenii pe care i-ai invitat la masă, poţi alege un preparat simplu de realizat, gustos şi hrănitor- frigărui cu ficat de pui. Iată cum se prepară!

Ai nevoie de

11 ficăţei de pui

11 felii de bacon

4 roşii

1 fir de praz

ulei

orez fiert

cimbru

sare

piper

400 ml lapte

Mod de preparare

Speli roşiile, le tai felii şi le laşi deoparte. Speli prazul, îi scoţi primele două foi, îl tai şi îl treci sub jet de apă, apoi îl ţii la scurs.Între timp, pui ficăţeii în 400 ml de lapte şi îi dai, 2-3 ore, la frigider. Îi scurgi, îi presari cu sare şi piper, după gust şi îi înfăşori, pe fiecare în parte, în feliile de bacon. Înfigi, alternativ, în frigărui, astfel: un ficăţel, o felie de roşie, una de praz şi tot aşa până când umpli băţul. Frigi frigăruile pe grătarul încins, pe care îl ungi cu ulei. Le serveşti pe pat de orez şi decorate cu crenguţe de cimbru.