File de sturion pe pat de risotto cu şampanie şi ratatouille
Chef Dan Bogatu, de la bedo.ro, vă prezintă o reţetă pregătită în prima ediţie a emisiunii „Top Chef”. Preparatul aparţine întregii echipe: Nico Lontras, Cerasela Lungu, Iosif Ştefănescu, Mihăiţă Ioniţă, Dragoş Iliuţă şi Dan Bogatu.
Fileul de nisetru (200 g) se pune pe grătar pe ambele părţi cât să îşi închidă porii,să îşi schimbe puţin culoarea,apoi se introduce la cuptor ca să se pătrundă (asezonat cu sare şi piper şi stropit cu ulei de măsline).Risotto Ingrediente:orez arborio – 100 g,ceapă tocată mărunt – 25 g,pătrunjel tocat,vin spumant – 15 ml,sare,piper. Se căleşte ceapa în ulei de măsline,se adaugă orezul,se mai ţine pe foc până se pătrunde fiecare bob,se stropeşte cu şampanie după gust,se asezonează cu sare şi piper,iar la final se adaugă pătrunjelul.