Lasagna cu dovlecei, delicioasă şi uşor de pregătit
Dovleceii pot fi folosiţi ca ingredient pentru chiftele, ciorbe şi chiar lasagna. Iată doar cât de simplu se poate prepara o lasagna cu dovlecei şi carne de pui!
Ai nevoie de
Pentru lasagna
1 dovlecel
ulei
1 ceapă tocată
1 căţel de usturoi pisat
500 g carne de pui tocată
3 roşii coapte,tăiate cubuleţe
sare
piper
1/2 pahar vin alb sec
200 g brânză telemea
oregano uscat
busuioc uscat
unt,pentru uns
1 pachet foi lasagna,fără fierbere
3 roşii tăiate felii
100 g caşcaval ras
Pentru sosul Béchamel
100 g unt
100 g făină
1 l lapte
Cum se prepară
Cureţi dovlecelul de seminţe şi îl dai prin răzătoarea mare. Îl sărezi după gust şi îl dai deoparte 30 de minute,ca să îşi lase apa,apoi îl pui într-o sită şi îl scurgi bine sau îl storci cu mâna.
Încingi uleiul şi căleşti ceapa şi usturoiul,adaugi carnea şi,când s-a albit,pui roşiile cubuleţe,dovlecelul,sarea,piperul şi vinul. Laşi la foc mic 30 minute,îl dai deoparte,adaugi brânza,oregano şi busuioc şi laşi să se răcească.
Între timp,prepari sosul Béchamel. Topeşti untul,iei vasul de pe foc şi adaugi făina,amestecând energic,să nu se formeze cocoloaşe. Pui din nou la foc mic şi torni laptele,puţin câte puţin,amestecând până se îngroaşă sosul.
Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de foi de lasagna,unul de carne,unul de sos şi unul de felii de roşii şi continui până când termini ingredientele,dar păstrezi puţin sos Béchamel. Ultimul strat trebuie să fie de roşii şi peste el presari caşcaval ras şi torni sos. Dai vasul la cuptorul încins, în prealabil,45 de minute.