Lasagna cu dovlecei, delicioasă şi uşor de pregătit

1 57711 original jpg jpeg

Dovleceii pot fi folosiţi ca ingredient pentru chiftele, ciorbe şi chiar lasagna. Iată doar cât de simplu se poate prepara o lasagna cu dovlecei şi carne de pui!

Ai nevoie de

Pentru lasagna

1 dovlecel

ulei

1 ceapă tocată

1 căţel de usturoi pisat

500 g carne de pui tocată

3 roşii coapte,tăiate cubuleţe

sare

piper

1/2 pahar vin alb sec

200 g brânză telemea

oregano uscat

busuioc uscat

unt,pentru uns

1 pachet foi lasagna,fără fierbere

3 roşii tăiate felii

100 g caşcaval ras

Pentru sosul Béchamel

100 g unt

100 g făină

1 l lapte

Cum se prepară

Cureţi dovlecelul de seminţe şi îl dai prin răzătoarea mare. Îl sărezi după gust şi îl dai deoparte 30 de minute,ca să îşi lase apa,apoi îl pui într-o sită şi îl scurgi bine sau îl storci cu mâna.

Încingi uleiul şi căleşti ceapa şi usturoiul,adaugi carnea şi,când s-a albit,pui roşiile cubuleţe,dovlecelul,sarea,piperul şi vinul. Laşi la foc mic 30 minute,îl dai deoparte,adaugi brânza,oregano şi busuioc şi laşi să se răcească.

Între timp,prepari sosul Béchamel. Topeşti untul,iei vasul de pe foc şi adaugi făina,amestecând energic,să nu se formeze cocoloaşe. Pui din nou la foc mic şi torni laptele,puţin câte puţin,amestecând până se îngroaşă sosul.

Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de foi de lasagna,unul de carne,unul de sos şi unul de felii de roşii şi continui până când termini ingredientele,dar păstrezi puţin sos Béchamel. Ultimul strat trebuie să fie de roşii şi peste el presari caşcaval ras şi torni sos. Dai vasul la cuptorul încins, în prealabil,45 de minute.