5 probleme de sănătate care pot provoca durere în timpul sexului

1 72049 original jpg jpeg

Ştim că sexul ne face să ne simţim bine. Însă, când el doare, ne poate tăia apetitul sexual. Pentru că în spatele disconfortului se pot afla anumite boli, un consult la medicul specialist este necesar.

Există câteva motive pentru care o partidă de amor este dureroasă. De exemplu,dacă femeia nu este lubrifiată suficient,este posibil ca penetrarea să fie dureroasă.  De aceea,preludiul şi chiar folosirea unui lubrifiant sunt necsare. Mai pot exista şi alte motive precum sensibilitatea pielii,a muşchilor,a cervixului sau a uterului. Cel mai adesea disconfortul se estompează când se încearcă alte poziţii sexuale.

Endometrioza

Durerea profundă în timpul actului sexual poate fi semn că ai endometrioză,o afecţiune în care mucoasa uterului se ataşează de alte organe din afara uterului.  Simptomul evident al bolii este durerea,în special la menstruaţie şi în timpul actului sexual,cauzată de sângerare şi umflarea excrescenţele endometriale.

Ruptură de chist ovarian

De cele mai multe ori,chisturile pline cu lichid pe ovare se dezvoltă în timpul ovulaţiei,dar de obicei trec neobservate şi dispar de la sine. Sexul poate provoca,uneori,ruperea acestora,rezultând o durere bruscă,ascuţită. Dacă disconfortul este însoţit de balonare,greaţă şi sângerare,mergi de urgenţă la medic. Ar putea fi un chist umplut cu sânge,ce poate provoca sângerări interne.

Fibroamele

Sunt tumori benigne care cresc în pereţii uterului. Potrivit specialiştilor,peste 70% din femeile din toată lumea vor dezvolta fibrom uterin la un moment dat,cu toate că acestea provoacă simptome numai la aproximativ 25% din ele. Simptomele includ sexul dureros,cicluri menstruale abundente,constipaţie şi balonare.

Cervicita

Cervicita sau inflamaţia colului uterin se poate dezvolta din mai multe motive. Infecţiile cu transmitere sexuală,cum sunt gonoreea,chlamydia,HPV,tricomoniaza sau vaginita bacteriană pot inflama cervixul,făcându-l foarte sensibil. O alergie la latex sau spermicide poate provoca,de asemenea,cervicită.

Uscăciunea vaginală

Lubrifierea insuficientă poate provoca iritaţii şi durere în timpul partidei de amor. Uscăciunea poate fi rezultatul a numeroase lucruri,cum sunt schimbările hormonale,alăptarea sau schimbarea metodelor contraceptive. Dacă întâmpini probleme de lubrifiere,discută cu medicul tău ginecolog,pentru a afla ce cauzează asta.