Aşa recunoşti depresia

1 70995 original jpg jpeg

Fiecare dintre noi avem momente când ne simţim, o zi sau două, fără chef de viaţă. Dar dacă această stare persistă, poate fi semnul că suferi de depresie. Iată care sunt simptomele!

Depresia este o afecţiune complexă caracterizată prin tristeţe profundă,letargie,sentimente de inutilitate şi pierderea interesului în activităţile sociale. Aceste sentimente pot dura de la două săptămâni până la zeci de ani. Diferenţa dintre supărare şi depresia clinică constă în durata şi severitatea simptomelor.

Simptomele fizice ale depresiei

Specialiştii spun că iritabilitate este una dintre simptomele cele mai greu de depistat ale depresiei cronice şi că medicii trec cu vederea,de cele mai multe ori,peste simptomele fizice. Mai mult decât atât,69% din persoanele care sunt diagnosticate cu depresie majoră au,de asemenea,dureri musculare şi articulare,dureri de cap şi se simt obosiţi.

Citeşte şi:

Arme eficiente contra depresiei

Narcisele ajută la tratarea depresiei

Depresia afectează atât bărbaţii,cât şi femeile

Femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbaţii să fie diagnosticate cu depresie. Cu toate acestea,bărbaţii bolnavi de această afecţiune ajung să-şi pună capăt zilelelor mai des decât femeile.

Depresia „cere“ mai multă tristeţe

La fel ca şi o rană deschisă sau un os rupt,depresia se vindecă foarte rar. Potrivit „The Harvard Medical School Family Health Guide“ jumătate din persoanele care au avut parte de un episod de depresie şi nu iau antidepresive,vor face din nou un altul. Episoade succesive au tendinţa de a fi mai severe şi apar mai frecvent. Persoanele cu depresie au,în medie,între patru şi opt episoade în timpul vieţii.