Cum îţi dai seama că ai plămânii bolnavi

1 66038 original jpg jpeg

O banală tuse, oboseala instalată în timp ce facem efort sau chiar o uşoară durere de cap pot fi semne ale unei afecţiuni pulmonare. Iată cum recunoaştem astfel de boli pentru a putea începe rapid tratarea lor.

În mare parte,depinde de noi cum ne gestionăm sănătatea şi la ce obiceiuri nocive renunţăm pentru a ne păstra intactă capacitatea respiratorie.

Poluarea,duşman de temut

"Un plămân sănătos este roz, iar unul afectat devine vânăt. Deseori, poluarea – de mediu sau generată de fumat - stă la baza afecţiunilor pulmonare. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cu toţii ne pierdem din capacitatea respiratorie, aşa că este ideal să ne ferim de factorii ce accelerează acest fenomen",recomandă dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS. Leziunile nu se vindecă Primul semn al leziunilor pulmonare este dificultatea în respiraţie. "Leziunile pulmonare nu se vindecă, ci, prin tratament, doar se stopează evoluţia lor",susţine medicul. Pacienţilor cu astfel de probleme li se recomandă să nu facă efort pentru a nu altera şi mai rapid funcţia respiratorie.

Află ce alte semne îţi spun că ai plămânii bolnavi aici.