Obiceiuri sănătoase care-ţi dau dureri de cap

1 68796 original jpg jpeg

Durerile sâcâitoare de cap pot apărea când eşti stresată sau în cazul unui dezechilibru apărut în organism. Ştiai că şi unele dintre obiceiurile tale cotidiene pot cauza aceste neplăceri?

Cafeaua de dimineaţă

Chiar dacă nu faci excese cu cafeaua,acest aliment este unul dintre cele incriminate pentru asimilarea defectuoasă a calciului. Alături de cafea,băuturile energizante şi răcoritoare au fosfor care te face să pierzi din rezervele de calciu. Unul dintre primele semne că se întâmplă acest lucru este durerea de cap medie ca intensitate şi persistentă. Ce poţi face? Redu cât mai mult posibil consumul de cafea sau de băuturi care conţin cafeină,dar nu renunţa din start cu totul la cafea,pentru că şi acest pas îţi va da dureri de cap.

Un pahar de vin pe zi

Nimic mai bun pentru inimă şi reducerea colesterolului „rău” decât un pahar de vin roşu,veritabil,băut zilnic! Din nefericire,este un obicei care poate să-ţi complice viaţa când te confrunţi cu dureri de cap. De vină este un aminoacid din componenţa lui,numit tiramină,care creşte intensitatea durerilor.

Gimnastica intensă

Exerciţiile fizice făcute în mod regulat previn bolile cornice şi-ţi dau o stare de bine,însă trebuie să ai grijă la intensitatea lor. Dacă te suprasoliciţi sau dacă nu faci o încălzire prealabilă pentru a creşte treptat intensitatea mişcărilor,poţi avea de suferit de pe urma unor dureri de cap enervante. Mai mult decât suprasolicitatea,deshidratarea este „vinovata” pentru suferinţele tale,deci bea mai multă apă când faci sport.

Atenţie!

Mişcarea de intensitate uşoară te poate ajuta când ai dureri de cap,deci nu renunţa la ea.

Dormi peste ora de trezire obişnuită

Dacă vrei să te odihneşti mai mult în weekend şi rămâi în pat mult peste ora la care te trezeai în mod obişnuit,e posibil să ai dureri de cap. Cauza o reprezintă faptul că are loc o schimbare în ceea ce priveşte ritmul tău circadian. În acest caz,la nivelul creierului,sunt substanţe ale căror nivele se dereglează,ceea ce atrage după sine apariţia durerilor de cap. De aceea,este indicat să păstrezi neschimbată ora de trezire,chiar şi la final de săptămână.



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg