Semne infecţie urinară. 6 indicii că sistemul urinar suferă

1 63228 original jpg jpeg

Semne infecţie urinară. Mergi la baie din jumătate în jumătate de oră, deşi nu ai consumat multe lichide şi te doare spatele şi ai crampe? Este posibil să ai o infecţie urinară.

Sistemul urinar este o parte a organismului responsabil de producerea şi stocarea urinei. Acesta cuprinde rinichii,ureterele şi vezica urinară.

Atât bărbaţii,cât şi femeile pot suferi de infecţii urinare. Acestea pot fi destul de dureroase şi,odată ce apar,şansele de reapariţie sunt foarte mari. Dar,diagnosticarea şi tratamentul precoce te poate ajuta să te recuperezi rapid. Iată câteva simptome care îţi arată că ceva este în neregulă.

1. Semne infecţie urinară - Urinări frecvente

Dacă mergi la baie mult mai des ca de obicei,deşi ştii că nu ai consumat foarte multe lichide,atunci,e posibil să ai o infecţie urinară. Apariţia constantă a nevoii de a urina,chiar şi când vezica tocmai a fost golită,este unul dintre semnele precoce ale infecţiei..

2. Usturimi la urinare

Acest simptom apare frecvent atunci când ai o infecţie urinară. Dar,usturimile în timpul urinării pot să semnaleze şi o iritaţie în zona orificiului uretral.  

Citeşte şi:

Acestea sunt cele mai bune leacuri pentru infecţiile uşoare!

Atenţie la infecţiile urinare!

3. Semne infecţie urinară - Hematuria sau sânge în urină

Bacteriile care se găsesc în sistemul urinar pot ajunge la mucoasa uretrală. Acest lucru duce şa pierderea de sânge prin urină. Urina poate fi tulbure din cauza prezenţei bacteriilor şi poat avea un miros înţepător.

4. Dureri de spate

O infecţie urinară poate cauza dureri de spate şi dureri în zona abdomenului. Specialiştii spun că unii pacienţi se plâng de dureri severe de stomac şi crampe.

5. Semne infecţie urinară - Febră

Apariţia febrei poate indica prezenţa unei infecţii urinare. Mai mult decât atât,febra poate fi însoţită de frisoane şi transpiraţii nocturne. Este foarte important să mergi la medic,pentru ca simptomele să nu se agraveze.

6. Greaţă

Un alt simptom al infecţiei urinare este greaţa şi apariţia vărsăturilor.