Sexul te ajută să renunţi la fumat

1 70176 original jpg jpeg

O noapte de dragoste alături de partener are nenumărate beneficii pentru sănătate. Dincolo de plăcerea care vă uneşte, activitatea sexuală regulată este însoţită de efecte neaşteptate.

S-a vorbit mult timp de faptul că partidele de sex te ajută să slăbeşti şi că-ţi menţin un bun tonus al organismului. Dar dincolo de acestea,cercetătorii din Boston au descoperit că în timpul verii nivelul hormonului sexual testosteron se dublează,deoarece razele soarelui stimulează producerea vitaminei D,care eliberează hormonul.Sexul relaxează şi muşchii,de aceea persoanele bolnave uită pentru câteva clipe de afecţiunile care le fac viaţa un chin. În plus,diminuează tensiunea din umeri şi gât.Ai probleme cu inima? Sexul are şi la acest capitol câteva bile albe.

Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul că activitatea sexuală de trei ori pe săptămână poate înjumătăţi riscul de atac de cord.

O altă cercetare arată că femeile care au orgasm de două ori pe săptămână au un risc de a dezvolta boli de inimă cu 30% mai mic decât cele care n-au făcut sex sau n-au avut orgasm.

Ceea ce creşte însă riscul de atacuri de cord sunt relaţiile extraconjugale.

Studiile au demonstrat că femeile aflate la menopauză care au relaţii sexuale în fiecare săptămână au niveluri de estrogen de două ori mai mari decât cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sănătatea oaselor,iar lipsa acestuia după menopauză poate fi relaţionat cu osteoporoză.

Eşti o fumătoare înrăită şi vrei să renunţi la ţigări? Te-ai gândit la toate posibilităţile,însă nu la faptul că sexul ajută la renunţarea la fumat. Efectul activităţii sexuale este în acest sens mult mai puternic pentru bărbaţi.

Bărbaţii pot renunţa mai uşor la fumat dacă ştiu că acest obicei duce la micşorarea organului sexual şi poate cauza impotenţă.

Nu în ultimul rând,după o activitate sexuală dormi mult mai bine.