Simptome grave care te trimit la ginecolog

1 69229 original jpg jpeg

Pe lângă infecţii urinare, femeile se pot confrunta cu multe afecţiuni ginecologice. Secreţiile şi durerile inexplicabile pot ascunde boli grave, de aceea o examinare ginecologică nu trebuie amânată.

Vulvodinia

Durerea care peristă în vulvă (zona din jurul vaginului),care nu este cauzată de o infecţie sau de altă afecţiune,anunţă vulvodinia. Nu se cunoscu cauzele exacte care duc la declanşarea acestei afecţiuni,dar se pare că creşterea densităţii de nervi în vulvă favorizează boala. Vulvodinia se manifestă prin junghi care apare şi dispare,arsuri,mâncărime sau disconfort general. Aceste simptome pot apărea la întâmplare,după actul sexual sau purtarea de lenjerie de corp sau de îmbrăcăminte prea stânsă pe corp.

Tricomonaza

Este o boală cu transmitere sexuală,cauzată de bacteria Trichomonas vaginalis. Se poate manifesta prin secreţii de culoare galbenă şi iritaţii vaginale,ori poate fi asimptomatică. Boala este uşor de tratat cu antibiotice,pe care şi partenerul ar trebui să le ia.

Vaginita bacteriană

Diferă de alte infecţii,deoarece este cauzată de creşterea exagerată ori diminuarea bacteriilor care se găsesc în mod normal în vagin. Duşurile intravaginale,un nou partener sexual sau mai mulţi pot juca un rol important în declanşarea vaginitei bacteriene. Se manifestă prin secreţii urât mirositoare,albicioase. Mergi la medicdacă suspectezi că suferi de vaginită bacteriană,mai ales dacă eşti însărcinată,deoarece boala poate provoca probleme în timpul sarcinii,cum ar fi declanşarea travaliului prematur.

Noduli

Ai observat că ţi-a apărut în zona intimă un nodul? Este posibil să fie vorba de o afecţiune numită chistul glandelor Bartholin. În interiorul vaginului se găsesc 2 glande Bartholin,ele secretă fluid lubrifiant,dar se pot blocat şi umfla. Dacă zona din jurul nodului devine dureroasă sau se înroşeşte,mergi la medic,deoarece s-ar putea să fie vorba de infectarea glandelor Bartholin.

Vaginism

În timpul unui consultginecologic sau actului sexual,acuzi dureri? Ar putea fi vaginism,o afecţiune ce face ca în urma penetrării vaginale muşchii pelvieni să se contracte şi să producă spasme.