5 leacuri naturale împotriva constipaţiei

1 69563 original jpg jpeg

O digestie îngreunată duce de multe ori la instalarea constipaţiei, ceea ce provoacă un disconfort fizic. Însă natura îţi pune la dispoziţie nenumărate remedii pentru această afecţiune.

Smochinele,pline de fibre

Fie proaspete,fie uscate,smochinele cele dulci şi aromate sunt recomandate dacă suferi de constipaţie. Le poţi consuma ca atare sau poţi fierbe 2-3 smochine într-un pahar cu lapte seara înainte de culcare. Omogenizează amestecul cu blenderul şi bea-l cât timp este cald.

Seminţele de in,de ajutor

Atunci când constipaţia este o problemă frecventă ai grijă să incluzi în alimentaţia ta seminţele de in. Le poţi adăuga în cerealele de la micul dejun sau în alte preparate. De asemenea,poţi lua câte o linguriţă de seminţe în fiecare dimineaţă,după care să bei un pahar mare de apă,iar digestia va fi stimulată.

Citeşte şi:

Cauze care duc la apariţia constipaţiei

Aşa scapi de constipaţie şi balonare!

Lămâia curăţă intestinele

Dacă bei dimineaţa pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă în care ai stors o jumătate de lămâie şi ai adăugat puţină sare,vei avea numai de câştigat. Aceasta va curăţa intestinele,iar digestia se va realiza mult mai uşor,deci vei preveni constipaţia.

Portocalele,un medicament natural

Aceste citrice conţin o cantitate considerabilă de vitamina C,dar şi fibre,esenţiale pentru o bună digestie. Consumă două portocale pe zi,de preferabil dimineaţa şi constipaţia nu va mai fi o problemă.

Stafidele au rol laxativ

O mână de stafide pe zi poate face minuni asupra digestiei tale. Pune-le la înmuiat peste noapte într-un pahar cu apă şi mănâncă-le dimineaţa înainte de micul dejun. Sunt recomandate şi femeilor însărcinate,care suferă de constipaţie,întrucât nu au efecte adverse precum medicamentele.