Beneficiile miraculoase ale usturoiului asupra sănătăţii

1 74472 original jpg jpeg

Este cea mai studiată plantă medicinală din lume. Nu, nu este o glumă! Numai în ultimii 15 ani s-au făcut nu mai puţin de 200 de cercetări clinice şi de laborator, despre efectele sale terapeutice, record neatins de nicio altă plantă medicinală de pe glob, de aceea, ne-am gandit sa va aratam si voua beneficiile miraculoase ale usturoiului asupra sănătăţii in acest articol.

Este adevărat,îl cunoaştem mai degrabă ca aliment,însă virtuţile sale gastronomice pălesc în fata uluitoarelor sale aplicaţii în medicină. Ce-i drept,usturoiul are şi un blazon de apărat,el fiind menţionat pentru prima oară într-un tratat medical sanscrit,cu 5000 de ani în urmă. Comparaţi cele 5 milenii de recunoaştere oficială a usturoiului ca medicament,cu cei 10-15 ani,cât este durata de viaţă a hapurilor chimice contemporane,ca să vă daţi seama de valoarea remediului despre care vom vorbi în acest articol.

Tratamente preventive cu usturoi

Beneficiile miraculoase ale usturoiului ajuta si in caz de tromboza,tromboflebita 

Există nu mai puţin de 10 studii,făcute în spitale universitare din Germania,Statele Unite,China şi Coreea,care au urmărit efectul usturoiului asupra trombozei,şi toate au arătat o reducere semnificativă a tendinţei de formare a cheagurilor de sânge,la pacienţii trataţi cu el. Consumul a 4-6 căţei de usturoi pe zi este,aşadar,un remediu sigur pentru prevenirea şi chiar pentru tratarea tromboflebitei şi a trombozelor în general. Trebuie,însă,menţionat că efectele usturoiului apar în timp şi nu se pune problema ca pacienţii cu risc de apariţie a complicaţiilor trombozei să renunţe la medicaţia prescrisă pentru a face tratament exclusiv cu usturoi.

Beneficiile miraculoase ale usturoiului te fereste de anumite tipuri de cancer:

Cancerul de colon şi cancerul gastric -mai multe cercetări epidemiologice arată că la populaţiile unde usturoiul intră în dieta zilnică,există un risc mult diminuat de dezvoltare a cancerului de colon şi de stomac. Doza de usturoi consumată este de minimum 2 căţei pe zi.

Cancerul de esofag şi laringe -cercetătorii de la Nanjing Cancer Institute din China au comparat incidenţa cancerului la câteva mii de oameni care consumau 1-2 căţei de usturoi zilnic cu cea în rândul celor care consumau usturoi cel mult o dată pe lună. Rezultatele studiului indică faptul că primul lot de subiecţi au prezentat cu 69% mai puţine cazuri de cancer faţă de lotul doi. Interesant este că la cei care consumă şi ceapă pe lângă usturoi,rata imunităţii la aceste forme de cancer ajunge până la cifra record de 83%.

Cancerul de rect -un colectiv de medici americani de la Universitatea Carolina de Nord,condus de dr. Lenore Arab,a analizat mai multe studii realizate pe consumatorii constanţi de usturoi. În raport se arăta că un consum regulat de usturoi reduce riscul cancerului de colon şi de rect cu 10% (la cei care consumă preponderent carne) şi cu până la 50% (la cei care,pe lângă faptul că sunt consumatori de usturoi,au şi o dietă preponderent vegetariană,cu multe crudităţi).

Află de AICI ce tratamente interne poţi face cu usturoi.