Ce beneficii are consumul de vin roşu

1 70723 original jpg jpeg

Numeroase studii arată că alcoolul, în special vinul roşu, creşte speranţa de viaţă, însă trebuie consumat cu moderaţie.

Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid susţin că persoanele care beau un pahar cu vin de două-trei ori pe săptămână au un risc mai mic de a suferi de diverse afecţiuni,precum bolile cardiovasculare,scăzând riscul decesului

Acest lucru se datorează antioxidanţilor din compoziţia vinului,care scad nivelul colesterolului din sânge,menţin în limite normale glicemia şi împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid,ce determină apariţia maladiei Alzheimer.

Şi beneficiile consumului de vin roşu nu se opresc aici!

Specialiştii susţin că vinul roşu este benefic şi pentru siluetă. Piceatanolul,un compus al vinului roşu,blochează dezvoltarea celulelor grase imature,împiedicând îngrăşarea.