Cozile de cireşe, diureticele naturii

1 69266 original jpg jpeg

Se apropie vremea cireşelor, gustoase şi foarte zemoase, însă cu siguranţă nu te-ai fi gândit că partea cea mai importantă a acestora o reprezintă... cozile! Acest lucru se datorează beneficiilor nenumărate pe care le aduc sănătăţii.

Cozile de cireşe conţin săruri de potasiu,flavonoide şi taninuri,fiind un excelent remediu natural pentru mai multe afecţiuni.

Eficiente în tratarea infecţiilor urinare

Cozile de cireşe au proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la tratarea cistitelor,nefritelor şi pielonefritelor.

Pui la fiert,în 600 ml de apă,un pumn de cozi de cireşe. După ce dă în clocot,iei de pe foc şi laşi vasul acoperit cu un capac,timp de un sfert de oră. Bei decoctul pe parcursul întregii zile,timp de două săptămâni.

Calmează durerile de stomac

Ceaiul de cozi de cireşe ameliorează durerile provocate de bolile stomacului. Pui la fiert 250 ml de apă,iar când dă în clocot,adaugi câteva cozi de cireşe. Laşi să fiarbă puţin,după care iei de pe foc şi laşi la infuzat 10 minute. Se administrează la nevoie.

Previn apariţia celulitei

Datorită efectului diuretic,o cană cu ceai din cozi de cireşe,băută de două ori pe zi,dimineaţa şi seara,împiedică apariţia celulitei şi elimină toxinele din corp. Este indicată o cură de 21 de zile. Ceaiul este de ajutor şi celor care reţin prea multă apă în organism.

Ameliorează durerile menstruale

Când durerile menstruale nu îţi dau pace,ia o mână de cozi de cireşe (40-50 de bucăţi) şi pune-le la fiert,în 500 ml de apă,cinci minute. Acest leac  are proprietăţi calmante şi antispastice. Pentru calmarea durerilor trebuie să bei câte o cană,de două ori pe zi.

Sfatul specialistului

Ruxandra Constantina,medic de familie cu competenţe în apifitoterapie

Ceaiul preparat din cozi de cireşe (infuzie,infuzie combinată,decoct) are efecte diuretic-depurative,detoxifiante,antiseptice,antiinflamatoare şi antioxidante. Este util în caz de edeme. infecţii urinare,colică renală,hipertensiune arterială,litiază urinară,cu normalizarea valorilor ureei şi creatininei sangvine,ajută la diminuarea celulitei şi arderea depozitelor de grăsime.

La nivel digestiv,cozile de cireşe au efect calmant şi combat diareea. Sunt un remediu foarte bun pentru calmarea tusei iritative asociată racelilor şi sunt utile în caz de rheumatism şi gută. Se administrează cu prudenţă în sarcină şi alăptare.

Ştiai că…

…cireşele sunt bogate în calciu,magneziu,fier şi vitaminele A şi B? Acestea ajută la buna funcţioanre a sistemului imunitar şi scad riscul unui atac de cord cu până la 30%.



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg