Planta care te scapă de migrenă

1 71189 original jpg jpeg

Proprietăţile curative ale lavandei au fost descoperite la începutul secolului al XX-lea. Sub formă de ceai, tinctură sau pulbere, lavanda face minuni în zeci de afecţiuni.

Ameliorează durerile nevralgice

Pulberea de lavandă este indicată pentru calmarea durerilor de cap. Macină planta cu ajutorul unei râşniţe de cafea şi depozitează praful obţinut într-un borcan,închis ermetic. Consumă câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi,cu 15 minute înainte de fiecare masă. Ţine cura 21 de zile.

Citeşte şi:

Lavanda are grijă de tenul tău

Lavanda te protejează de răceală. Află cum o poţi folosi!

Combate stările de nervozitate

Dacă te enervezi foarte repede consumă o infuzie de lavandă. Aceasta se prepară astfel:pui într-o cană 2 linguriţe de flori uscate de lavandă. Torni 250 ml de apă clocotită şi laşi să se infuzeze 15 minute. Strecori apoi amestecul. Bei zilnic câte 2-3 căni,îndulcite cu miere.

Leac pentru insomnia cronică

Dacă suferi de insomnie cronică,apelează la tinctura de lavandă. Pune într-un borcan 100 g de flori uscate. Toarnă peste ele 500 ml de alcool de secară. Lasă amestecul la macerat 14 zile. Toarnă tinctura obţinută în sticle închise la culoare. Se administrează câte 4 linguriţe pe zi. Diluează fiecare linguriţă în 100 ml de apă fiartă şi răcită. Persoanele deprimate sau stresate pot folosi tinctura sub formă de comprese,ce vor fi aplicate pe tâmple.

Normalizează funcţiile inimii

Cei care suferă de afecţiuni cardiace pot apela cu încredere la uleiul de lavandă. Se pun câte 3 picături de ulei de lavandă pe un cub de zahăr,care se consumă seara,înainte de culcare. Tot cu uleiul de lavandă se poate fac masaj toracelui şi braţului stâng,pe toată lungimea acestuia. Pentru ca tratamentul să normalizeze nivelul hipertensiunii arteriale,trebuie urmat 12 zile pe lună.