Porumbul şi mătasea de porumb: ce boli alungă

1 66594 original jpg jpeg

Porumbul şi mătasea de porumb, bogate în vitamine şi minerale, ajută în alinarea anumitor boli, fiind şi un ingredient excelent în dietele a celor care se refac după diverse maladii.

Porumbul conţine conţine vitaminele B1,B6,C,E,F,K,precum şi săruri minerale,având rol antiinflamator,calmant,diuretic,energizant,hemotstatic. Mătasea de porumb conţine potasiu,calciu,dioxid de siliciu,saponine,ulei volatil,alantoină,ceară,vitaminele C,E,K. Toate acestea o fac să fie recomandată în curele de detoxificare,în tratamentul bolilor de inimă şi de ficat,dar şi în cele renale.

Efect remineralizant

Porumbul este un excelent ingredient în dieta convalescenţilor – înainte de a li se da pâine,acestora li se poate recomanda,pentru refacere,mămăligă caldă,cu unt. Cu efect remineralizant şi revitalizant este şi supa de porumb:în 1,5 litri bulion de legume fierbi 60 g porumb,timp de 45 minute. La final,adaugi smântână sau gălbenuş bătut cu lapte.

Contra bolilor de ficat

Prepară un sirop din 25 g mătase de porumb şi 200 g miere. Omogenizează. Consumă 2-4 linguri pe zi,pentru a ameliora bolile de ficat,rinichi,vezică,inimă. E folositor şi în metroragii.

Vindecă bolile renale

Ca să beneficiezi de proprietăţile sale curative,trebuie să culegi mătasea de porumb când boabele sunt încă lăptoase,apoi s‑o laşi să se usuce într-un loc ferit de soare. Prepară o infuzie neîndulcită din două linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ un sfert de oră. Consumă apoi câte o lingură de ceai la fiecare 2-3 ore,dacă ai pietre la rinichisau suferi de cistită. Tratamentul durează până la vindecare.

Ajută la detoxificare

Mătasea de porumb este un diuretic,ajutând la eliminarea toxinelor din rinichi şi vezica urinară.  Un amestec măcinat fin de mătase de porumb şi cozi de cireşi este folositor în tratarea afecţiunilor renale,ale vezicii urinare şi ale inimii. Ţine acest praf sub limbă,timp de 10 minute,şi apoi înghite-l cu miere.

Te scapă de kilogramele în plus

Obezitatea poate fi combătută cu mătase de porumb. Mucilagiile din plantă absorb surplusul de apă din organism. Tratamentul cu ceai din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare 2-3 căni de infuzie pe zi,băute cu înghiţituri mici.



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg