Remedii care te scapă de cicatrice

1 73515 original jpg jpeg

Există pe piaţă numeroase loţiuni şi creme care estompeză cicatricele. Dacă nu doreşti să cheltuieşti mult pe acestea, poţi încerca să le vindeci natural.

Iată ce alimente îţi vin în ajutor!

Zeamă de lămâie

Taie o lămâie proaspătă în jumătate. Fricţionează cu partea suculentă cicatricea. Lămâia funcţionează ca un înălbitor natural estompând urmele lăsate de răni,arsuri sau acnee. Totodată,bea suc de lămâie (fără a-l îndulci),de două ori pe zi,15 zile.

Ulei din seminţe de măceşe

Este utilizat cel mai frecvent în produsele cosmetice,în special în cremele şi loţiunile care estompează cicatricele. Pune câteva picături de ulei din seminţe de măceşe pe degete şi masează zona afectată cu mişcări circulare. Fă acest lucru de două ori pe zi.

Cuburi de gheaţă

Cubul de gheaţă este un remediu foarte uşor şi simplu de pus în practică care decolorează cicatricele. Ia un cub de gheaţă şi fricţionează zona cu probleme. Repetă procedeul până vezi îmbunătăţiri.

Aloe Vera

Planta are proprieteatea de a reface pielea afectată. Ia o frunză de aloe vera şi tai-o în jumătate. Stoarce gelul şi aplică-l pe cicatrice.

Citeşte şi:

Intervenţii care «corectează» cicatricele

Mierea,secretul unui ten fără cusur

Ulei de arbore de ceai

Este un remediu natural foarte eficient pentru estomparea cicatricelor. Asigură-te că utilizezi uleiul diluat în ceai.

Miere

Pe lângă faptul că este gustoasă,mierea are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta este indicată şi în tratarea cicatricilor. Aplică cu regularitate miere pe cicatrice,până când vezi îmbunătăţiri.

Ulei de nucă de cocos

Ori de câte ori vei rămâne cu o rană în urma tăieturilor,rănilor sau arsurilor aplică ulei de nucă de cococ. În felul acesta cicatricea se va estompa.

Schinduf

Este o plantă ce poate fi folosit în mai multe moduri pentru reducerea cicatricelor. Ia câteva frunze de schinduf,zdrobeşte-le,fă o pastă fină şi aplic-o pe cicatrice. Totodată,poţi să fierbi câteva seminţe de schinduf. Zdrobeşte-le până obţii o pastă. Depoziteaz-o în locuri răcoroase şi foloseşte-o la nevoie.