Remedii naturale care îţi întăresc imunitatea
După cum bine ştim cu toţii, schimbările bruşte de temperatură vin „la pachet" cu riscul de a răci, cu stări de oboseală şi nu numai. Iată o listă cu şase alimente care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar.
Ciupercile japonezeIndiferent de tip-enoki,shitake sau oyster-,ciupercile japoneze contribuie la întărirea sistemului imunitar. Iar dacă nu sunteţi convinşi,trebuie menţionat că acestea conţin ergotioneină,un antioxidant puternic care nu poate fi distrus în procesul de preparare a ciupercilor şi care poate reduce riscul bolilor de inimă.Uleiul de oreganoExtractul natural de oregano are puternice proprietăţi dezinfectante,fiind un bun antiseptic,antiviral,antifungic şi antiparazitar. Ca stimulent imunitar,uleiul de oregano poate ajuta organismul să lupte cu bolile de natură virală,ca răceala sau gripa. De asemenea,poate fi folosit şi pentru tratarea infecţiilor de tip fungic cum ar fi ciupercile unghiilor.