Remedii naturale pentru detoxificarea sângelui şi ficatului

1 66566 original jpg jpeg

Organismul ne clocoteşte de deşeuri pe care se străduieşte, gâfâind, să le lepede. E cazul să facem ceva. O curăţenie mare, la fel ca în casă, pentru a dinamiza circulaţia sângelui şi a ne oxigena.

Şi nu e vorba doar de hipertensiune,de atacul de cord sau de un accident vascular cerebral. Din cauza înfundării va­se­lor de sânge suferă la fel de mult şi picioarele.

Mer­gând pe stradă,simţim dureri insuportabile la muşchii pulpelor. După o scurtă pauză,durerea cedează,dar apoi începe să se repete mai des,coboară mai jos şi în­cep să ne amor­ţească tălpile. Îngustarea vaselor de sân­ge de la picioare degradează alimentarea ţesutului mus­cular,care trans­mite semnale sub formă de durere. Ca să preveniţi afec­tarea ar­te­relor,începeţi obligatoriu curăţarea va­selor sanguine. Rezultatele sunt spec­taculoase:ele de­vin elas­tice,pro­voa­că întinerirea între­gului corp,se îmbu­nătăţesc vederea şi auzul,starea tractului gastro-intes­tinal,a plămânilor,a nasului şi a sinusurilor,scade ris­cul accidentului vascular-cere­bral.

Începeţi cu ficatul

Starea vaselor de sânge depinde de starea ficatului,de aceea,se recoman­dă,vreme de 5-7 zile,o cură de ierburi cu efect colagog. Puteţi alege una din variantele următoare:

Tinctură de păpădie– este o reţetă foarte utilă,datorită multiplelor sale efecte radicale. E bine s-o aveţi mereu la îndemână. Se iau 4-5 rădăcini şi 4-5 frunze de păpădie,se toacă mărunt şi se macerează în 0,5 l ţuică,timp de 7 zile,la răcoare şi întu­neric. Periodic se agită. Apoi se stre­coară şi se păstrează în frigider. Se bea tinctura strecurată,de 3 ori pe zi,câte 25 picături,cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 2-4 luni,în funcţie de starea vaselor. De regulă,se prepară un litru de tinctură. Cura se face câte o lună,cu pauză de 7 zile.

Tinctură de floarea-soarelui– Se amestecă o frunză tocată,petalele de la o pălărie de floarea-soarelui şi o mână de seminţe curăţate şi râşnite. Se macerează totul în 500 ml ţuică. Se administrează ca în reţeta precedentă,timp de 3-4 luni,cu pauze.

Usturoi şi lămâie– 2 lămâi se spală cu apă clocotită,se taie,se curăţă de seminţe şi se dau prin maşina de tocat,cu tot cu coajă. Se curăţă şi se toacă 2 căpăţâni de usturoi,se amestecă cu lămâia şi cu 500 g miere de albine. Borcanul cu amestec se ţine la frigider. Se mănâncă câte o linguriţă,dimineaţa şi seara,înainte de masă. Concomitent cu curăţarea vaselor,este o pro­filaxie eficientă pentru deficitul de vitamine din timpul iernii,atunci când organismul are nevoie de sprijin pentru a consolida sistemul imunitar slăbit.

Amestecuri de plante

1. Se amestecă câte 6 linguri de podbal,sunătoare şi fructe de măceş,câte 3 linguri de talpa-gâştii,seminţe de mărar şi frunze de fragi. Se ia o lingură din acest amestec şi se infuzează în 250 ml de apă fierbinte,timp de 40 minute. Infuzia strecurată se bea în 3 reprize,înainte de mese,în cure de 27 zile,cu pauze de 7 zile.

2. Se amestecă câte 6 linguri de mentă,sunătoare şi coada-calului,3 linguri rădăcină de păpădie,4 linguri frunze de sălcioară şi câte 2 linguri de păducel şi scoruş de munte. Se prepară ceaiul ca în reţeta precedentă. (Sunătoarea nu e recomandată persoanelor cu tensiune arterială crescută.)

Remediile pentru curăţarea vaselor de sânge le găseşti AICI.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg