Condimente benefice pentru stomac

1 65936 original jpg jpeg

Colonul iritabil, durerile şi arsurile de stomac îţi creeză probleme? Află cum poţi diminua sau preveni aceste stări cu ajutorul condimentelor adaugate în mâncăruri şi băuturi!

1.Menta

Cunoscută pentru proprietăţi sale răcoritoare,menta este un bun calmant pentru crampele stomacale şi indigestie. Foloseşte frunzele de mentă în salate,unde mai poţi adăuga pătrunjel,roşii,ceapă şi suc de lămâie. De asemenea,menta este condimentul ideal pentru sucurilor proaspete sau pentru ceaiuri.

Dacă suferi de arsuri stomacale,evită consumul de ceai de mentă!

2.Feniculul

Din străvechi,seminţele de finicul erau folosite atât pentru tratarea arusrilor stomacale,cât şi pentru calmarea colicilor la bebeluşi. Astăzi,această plantă se foloseşte pe larg în prevenirea şi tratarea problemelor stomacale şi a indigestiilor.

Feniculul se poate consuma proaspăt,în salate,sau poate fi adăugat în supe sau tocane. De asemenea,poţi consuma câteva seminţe de fenicul după fiecare masă pentru o digestie  mai bună.

3.Ghimbirul

Acest condiment este ideal în îmbunătăţirea digestiei şi reducerea senzaţiilor de balonare. De asemenea,ghimbirul are un rol important în a preveni şi a trata senzaţia de greaţă cauzată de sarcină,deplasări cu mijloace de transport sau chiar de chimioterapie sau operaţie.

Pentru a calma greaţa,adaugă o felie de ghimbir în ceai sau mănâncă o bucată de ghimbir uscată sau confiată. Pentru îmbunătăţirea digestiei,adaugă felii de ghimbir în mâncărurile pe care le prepari.

Citeşte şi:

Medicina chineză tratează crizele biliare

5 paşi ca să-ţi fortifici ficatul

4.Pătrunjelul

Diuretic natural,pătrunjelul ajută la eliminarea retenţiilor de apă,care pot cauza balonări. De asemenea,pătrunjelul previne indigestia. Foloseşte de fiecare pătrunjelul în salate sau adaugă-l în supe sau tocane.

5.Şofranul

Condiment preferat în bucătăria din Spania,Franţa,India şi Orienul Mijlociu,şofranul stimulează digestia şi pofta de mâncare,calmează stomacul şi are proprietăţi antiinflamatorii.

Foloseşte şofranul atunci când găteşti orez,peşte,pui şi supe.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg