Condimente benefice pentru stomac

1 65936 original jpg jpeg

Colonul iritabil, durerile şi arsurile de stomac îţi creeză probleme? Află cum poţi diminua sau preveni aceste stări cu ajutorul condimentelor adaugate în mâncăruri şi băuturi!

1.Menta

Cunoscută pentru proprietăţi sale răcoritoare,menta este un bun calmant pentru crampele stomacale şi indigestie. Foloseşte frunzele de mentă în salate,unde mai poţi adăuga pătrunjel,roşii,ceapă şi suc de lămâie. De asemenea,menta este condimentul ideal pentru sucurilor proaspete sau pentru ceaiuri.

Dacă suferi de arsuri stomacale,evită consumul de ceai de mentă!

2.Feniculul

Din străvechi,seminţele de finicul erau folosite atât pentru tratarea arusrilor stomacale,cât şi pentru calmarea colicilor la bebeluşi. Astăzi,această plantă se foloseşte pe larg în prevenirea şi tratarea problemelor stomacale şi a indigestiilor.

Feniculul se poate consuma proaspăt,în salate,sau poate fi adăugat în supe sau tocane. De asemenea,poţi consuma câteva seminţe de fenicul după fiecare masă pentru o digestie  mai bună.

3.Ghimbirul

Acest condiment este ideal în îmbunătăţirea digestiei şi reducerea senzaţiilor de balonare. De asemenea,ghimbirul are un rol important în a preveni şi a trata senzaţia de greaţă cauzată de sarcină,deplasări cu mijloace de transport sau chiar de chimioterapie sau operaţie.

Pentru a calma greaţa,adaugă o felie de ghimbir în ceai sau mănâncă o bucată de ghimbir uscată sau confiată. Pentru îmbunătăţirea digestiei,adaugă felii de ghimbir în mâncărurile pe care le prepari.

Citeşte şi:

Medicina chineză tratează crizele biliare

5 paşi ca să-ţi fortifici ficatul

4.Pătrunjelul

Diuretic natural,pătrunjelul ajută la eliminarea retenţiilor de apă,care pot cauza balonări. De asemenea,pătrunjelul previne indigestia. Foloseşte de fiecare pătrunjelul în salate sau adaugă-l în supe sau tocane.

5.Şofranul

Condiment preferat în bucătăria din Spania,Franţa,India şi Orienul Mijlociu,şofranul stimulează digestia şi pofta de mâncare,calmează stomacul şi are proprietăţi antiinflamatorii.

Foloseşte şofranul atunci când găteşti orez,peşte,pui şi supe.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg