Nivelul de oxigen din sânge. 6 metode simple ca să îl creşti
Oboseala şi senzaţia de extenuare pot fi cauzate de nivelul scăzut de oxigen din sânge. Nu ştii cum poţi rezolva această problemă? Există câteva modalităţi simple care te ajută să creşti nivelul de oxigen din sânge.
1. Practică sport pentru a creşte nivelul de oxigen din sânge
Pentru ca sângele să primească oxigen, ar trebui să practici sport. În timpul exerciţiilor celulele corpului ard mai mult oxigen decât ar face-o în mod normal. Aşadar, creşte nivelul de dioxid de carbon şi rata respiraţiei şi astfel creşti nivelul de oxigen. Plămânii şi inima funcţionează la capacitate maximă în timpul antrenamentului fizic, tocmai pentru a creşte nivelul de oxigen din sânge.
2. Respiră adânc
Exerciţiile de respiraţie sunt foarte eficiente în acest caz. Trage aer în piept, adânc, ţine aerul în plămâni câteva secunde, după care expiră. Acest truc ajută la oxigenarea sângelui. Aşadar, practică exerciţii de respiraţie măcar o dată pe zi; te ajută să rămâni calmă şi să creşti nivelul de oxigen din sânge.
3. Plimbă-te în parc pentru a creşte nivelul de oxigen din sânge
Petrece timp în grădină sau în parc; stai printre copaci şi plante pentru a creşte nivelul de oxigen din sânge. De asemenea, poţi sta într-o cameră în care ai mai multe plante – stai în jurul lor, îngrijeşte-le, respiră aer curat.
4. Adoptă o postură corectă
Corectarea posturii este un truc care ajută la creşterea nivelului de oxigen. Indiferent dacă mergi, stai pe scaun sau stai în picioare, este foarte important să ai o postură dreaptă şi să respiri corect. Chiar dacă pare greu de crezut, respiraţia depinde foarte mult de modul în care stăm.
5. Hidratează-te ca să creşti nivelul de oxigen din sânge
Apa conţine molecule de oxigen, aşadar nu ezita să bei acei doi litri de apă recomandaţi. Apa nu numai că organismul hidratat, ci îmbunătăţeşte şi nivelul de oxigen din sânge. Pe lângă apă, nu uita că foarte bune în acest caz sunt legumele şi fructele, care sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Toate aceste substanţe nutritive duc la creşterea nivelului de oxigen din sânge.
6. Mănâncă alimente bogate în fier
Deficienţa de fier poate duce la scăderea nivelului de oxigen din sânge. Aşadar, nu evita alimentele bogate în fier. Ele nu trebuie să lipsească din dietă, pentru că fierul este foarte important şi necesar în procesul de formare a hemoglobinei (celulele roşii).
Credit foto: www.findhomeremedy.com