Folia de aluminiu este folosită de peste un secol. Prima oară a fost utilizată la înfăşurarea bomboanele de gumă Life Savers. De atunci, mulţi bucătari o folosesc la gătit. Este utilizată, în special, la pregătirea peştelui la grătar sau la acoperirea vasului din cuptor. Mulţi medici şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cât de des este utilizată folia de aluminiu la gătit, iar studiile au arătat că poate avea efecte nocive asupra sănătăţii.

Pericole potenţiale

O parte a foliei de aluminiu utilizată la gătit se încălzeşte şi se poate scurge pe alimente. Acest lucru ne poate pune, în timp, sănătatea în pericol. Cercetătorii au decoperit concentraţii mari de aluminiu în ţesutul cerebral al pacienţilor cu boala Alzheimer, iar studiile au arătat că aportul ridicat de aluminiu poate fi dăunător pentru pacienţii cu boli osoase sau cu insuficienţă renală.

Când devine folia de aluminiu periculoasă