Femeile care ţin la aspectul lor exterior au grijă de sănătatea pielii lor, mai cu seamă că o hidratare optima a aceteia ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

5 obiceiuri sănătoase pentru o piele frumoasă

Există câteva secrete pentru a avea o piele frumoasa, iar femeile care îşi doresc cu adevărat să se menţină tinere şi atrăgătoare cât mai multă vreme pot transforma aceste mici secrete în obiceiuri. Iată care sunt cele 5 obiceiuri pentru ca pielea ta să fie frumoasă şi sănătoasă:

 1. Exfolierea – procesul prin care îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii nu este de neglijat! O piele care urmează să fie hidratată trebuie să fie curăţată în prealabil de toate impurităţile. Un exfoliant blând este recomandat tipurilor de piele mai sensibilă, iar pentru celelalte există şi exfoliante ceva mai abrazive.
   
 2. Epilarea – acest proces este esenţial pentru o piele fină şi catifelată, pregătită pentru a fi răsfăţată cu crema hidratante sau uleiuri naturale. Epilarea este un proces care se efectuează numai după exfolierea pielii.
   
 3. Curăţarea – un gel de duş delicat, din ingrediente naturale, va acţiona cu blândeţe pentru curăţarea pielii. Poţi alege un gel de duş hidratant sau un ulei de duş, în cazul în care ai pielea sensibilă.
   
 4. Hidratarea – o cremă de corp cu acţiune puternic hidratantă este recomandată îndeosebi persoanelor care au pielea uscată, cu tendinţă atopică. Poţi opta pentru o cremă hidratantă şi emolientă, care repară pielea uscată şi predispusă la iritaţii sau mâncărimi sau poţi opta şi pentru o cremă care hidratează şi lasă pielea vizibil luminoasă. Skin Seduction de la Cupio este o alegere perfectă întrucât conţine particule aurii şi ingrediente puternic hidratante precum acidul hialuronic şi untul de shea.
   
 5. Alegerea materialelor potrivite în vestimentaţie – este important de ştiut că aspectul pielii este influenţat şi de hainele pe care le purtăm. Croiala mai strâmtă a unor pantaloni sau blugi, de exemplu, poate provoca apariţia micozelor. O tensiune constantă a corpului duce la apariţia senzaţiei de arsură sau de amorţeală şi furnicături. Hainele strâmte pot favoriza mâncărimea pielii şi, ulterior, apariţia micozelor. Şi materialele sintetice sunt nerecomandate, întrucât pot provoca alergii la nivelul pielii. Este bine să evităm acrilul, poliesterul şi vâscoza atunci când ne alegem hainele.

Cum alegi cele mai bune creme de mâini şi de picioare?

Îngrijirea mâinilor şi a picioarelor face parte din procesul de îngrijire a pielii. Pentru a alege cele mai bune creme de mâini şi de picioare este necesar să consultăm ingredientele din care acestea sunt alcătuite. Cele natural, evident, sunt cele mai căutate. Gama Cupio SPA oferă creme şi balsamuri de mâini şi picioare cu acţiune hidratantă şi reparatoare, ideale pentru îngrijirea pielii terne, uscate.

Ce produse de îngrijire corp să foloseşti?

Dacă te întrebi ce fel de produse de îngrijire a corpului să foloseşti, iată care sunt cele mai importante:

*exfoliante

*uleiuri de duş fără parfum

*creme sau loţiuni

*unturi organice

*uleiuri hidratante