Aveţi un argument în plus în favoarea consumului de bere. De fapt, trei. Pentru că berea ajută la tratarea unor boli. Iată care sunt acestea:

REUMATISM - Infuzie de salcâm alb în bere

Ingrediente: 250 ml bere, 2 linguriţe flori de sal­câm alb.

Mod de preparare: Înmuiaţi bine florile de salcâm în puţină apă. Fierbeţi bine berea şi turnaţi-o peste flori. Lăsaţi infuzia la macerat maximum o săptămână, într-un loc răcoros.

Mod de administrare: Frecţionaţi, seara, locurile bolnave. Repetaţi procedura timp de 20 de zile. Acest remediu dezumflă ganglionii varicoşi.

ARTRITĂ REUMATOIDĂ - Împachetare cu bere, piper şi spirt camforat

Ingrediente: 100 ml bere, 250 g miere, 100 ml spirt camforat, 5-6 ardei roşii iuţi.

Mod de preparare: Amestecaţi toate componen­tele (mărunţiţi ardeiul în prealabil), puneţi-le într-o sticlă închisă la culoare, închideţi-o cu dop şi lăsaţi-o o săptămână într-un loc întunecos.

Mod de administrare: Înmuiaţi o bucată de pânză de in cu acest amestec, astfel ca pânza să fie bine ume­zită, aplicaţi-o pe locul bolnav, acoperiţi cu polieti­lenă, pe urmă cu un strat de vată şi bandajaţi strâns. Ţineţi 2-3 ore. Se recomandă să se repete zilnic proce­deul, timp de o lună.

POLIARTRITĂ - Bere şi miere de tei

Ingrediente: 1/2 l bere, 100 g miere de tei.

Mod de preparare: Amestecaţi berea cu mierea. Puneţi-le pe baie de aburi şi lăsaţi până începe să fiarbă.

Mod de administrare: Luaţi câte o lingură, seara, timp de 2 luni.

Sursa foto: pixabay.com