7 reţete naturale de frumuseţe

1 46973 original jpg jpeg

Sută la sută ecologice, simple de făcut şi ieftine, reţetele naturale de frumuseţe au efecte benefice asupra pielii. Cu ajutorul lor îţi redescoperi frumuseţea naturală şi pui un ban deoparte pentru celelalte cheltuieli. Iată cum le prepari!

Pe aceeaşi temă:

5 trucuri să ştergi oboseala de pe faţă

Alimente care-ţi redau frumuseţea

Loţiune cu levănţică pentru o piele fermă

Îţi trebuie:200 ml de apă de izvor şi un pumn cu flori de levănţică uscate,pe care le găseşti la plafar.Cum procedezi:Pune apa la fiert şi adaugă florile de lavandă,pe care le laşi zece minute la infuzat. Cu ajutorul unei strecurători,separă apa de plantă şi pune-o într-un flacon sau într-o sticluţă. Înmoaie o compresă din bumbac şi aplic-o pe piele. Loţiunea se păstrează timp de zece zile în frigider. La ce te ajută:Loţiunea de levănţică îngrijeşte şi tonifică pielea. Datorită proprietăţilor sale calmante şi antiseptice,ea reechilibrează chiar şi pielea mixtă. Nu în ultimul rând,mirosul de levănţică este o încântare pentru simţuri.

Băile de abur curăţă tenul

un litru de apă şi un pumn de plante uscate-rozmarin,salvie sau cimbru. Le poţi folosi şi în amestec.

Fierbe apa,timp de trei minute,împreună cu plantele. Pune pe masă un castron şi toarnă amestecul în el. Aşează-te cu capul plecat peste abur şi acoperă-te cu un prosop. Respiră în mod normal,timp de cinci minute,astfel încât să ţi se deschidă porii.

Băile de abur deschid porii,curăţă pielea feţei. În plus,acestea relaxează tenul şi sunt bune împotriva bolilor respiratorii.

Exfoliere blândă cu miere şi pudră de migdale

două linguri cu iaurt,cu miere lichidă,cu pulbere de migdale şi cu ulei de levănţică.

Într-un castron,amestecă iaurtul,praful de migdale,mierea şi uleiul de lavandă. Aplică pe faţă şi pe gât,iar apoi fă-ţi un

cu mişcări circulare.

Mierea este hidratantă,iaurtul exfoliază în profunzime,pudra de migdale este bogată în acizi graşi şi lavanda calmează pielea feţei. Toate acestea curăţă tenul în adâncime şi îţi fac o piele fină,ca de bebeluş.

Oţetul cu flori îţi face pielea moale şi părul strălucitor

un pumn de ierburi,care să cuprindă salvie,rozmarin,cimbru,petale de trandafir,câteva felii de lămâie,portocală sau grepfrut.

Fierbe un litru de oţet dulce şi adaugă plantele şi citricele. După ce s-a răcit,toarnă compoziţia într-un borcan şi lasă să stea timp de 15 zile în întuneric. Apoi strecoară şi pune substanţa în flacoane.

Pus în apa de baie,oţetul cu flori şi citrice catifelează

,calmează arsurile solare şi înţepăturile insectelor. De asemenea,este indicat împotriva acneei. După ce ţi-ai spălat părul cu şampon,clăteşte-l cu oţet de plante,pentru că-l va face să strălucească.

Mască pentru calmarea iritaţiilor

un gălbenuş de ou,o lingură cu ulei de măsline sau ulei de migdale dulci şi fulgi de germeni de grâu.

Amestecă gălbenuşul de ou şi adaugă treptat celelalte ingrediente. Aplică această compoziţie pe faţă şi las-o să acţioneze timp de zece minute.

Gălbenuşul de ou este bogat în acizi graşi,buni pentru orice tip de ten,în vitamine şi în minerale care hidratează tenul în profunzime. Uleiul de migdale dulci şi cel de măsline catifelează şi reduc iritaţiile pielii. Germeni de grâu acţionează ca produse naturale

,ce protejează şi hrănesc toate tipurile de ten.

Picioare fine cu ceară naturală

patru linguri de zahăr,jumătate de lămâie,o lingură cu miere şi una cu apă.

Într-o cratiţă,la foc mic,topeşte zahărul într-o lingură de apă. Apoi adaugă sucul de la lămâie şi mierea. Înainte ca amestecul să capete o culoare maronie,ia-l de pe aragaz. Lasă să se răcească câteva minute,apoi,cu ajutorul unei spatule,întinde ceara pe picior. Aplică o bandă şi încearcă să dezlipeşti cu un gest brusc părul nedorit. Repetă acţiunea în toate zonele pe care vrei să le epilezi.

Demnă de un salon de îngrijire a frumuseţii,această ceară îţi lasă picioarele netede şi impecabile. În plus,încetineşte creşterea părului şi nu permite îndesirea acestuia.

Ulei liniştitor pentru o piele catifelată

două linguri cu gel de aloe vera,trei picături de ulei de levănţică sau de arbore de ceai şi o linguriţă cu ulei de ciuboţica-cucului.

Se toarnă într-un castron gelul de aloe vera,pentru a dilua uleiurile de levănţică sau de arbore de ceai. Apoi se adaugă uleiul de ciuboţica-cucului. Se agită uleiul şi se ung picioarele cu acest amestec.

Uleiul de ciuboţica-cucului,bogat în acizi graşi Omega 3,regenerează şi catifelează pielea. Aloe vera hidratează pielea şi-ţi lasă picioarele frumoase după epilare.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg