Ce alimente îţi protejează tenul

1 66284 original jpg jpeg

Ceea ce pui în farfurie îţi influenţează frumuseţea pielii, la fel de mult ca orice cremă sau loţiune de corp ai folosi pentru hidratarea pielii.

Ceaiul verde are acţiune reparatoare

Nu mai e niciun secret că ceaiul verde este un bun antioxidant,are puternice efecte antiinflamatorii şi antiîmbătrânire. Ţine minte pentru vacanţa ta de vară că ceaiul verde protejează pielea şi de arsurile solare. O ceaşcă de ceai verde băută de două ori pe zi,în decurs de şase luni repară pielea,alungând iriaţiile sau roşeaţa şi previne cancerul de piele.

Nucile alungă ridurile

Bogate în acizi graşi Omega-3,nucile combat roşeaţa pielii,petele,acneele,ridurile. Nucile au efect antiinflamator şi protejează pielea de substanţele chimice şi de toxine. Acid alfa-linoleic,pe care-l conţin nucile alungă şi uscăciunea pielii asociată cu înaintarea în vârstă,care duce la apariţia ridurilor.

Iaurtul revitalizează şi hidratează tenul

Nu numai că iaurtul este un probiotic natural care te protejează de afecţiunile gastro-intestinale şi de infecţii,dar este şi ingredientul principal al celor mai multe reţete de demachiant sau de măşti pentru faţă şi pentru decolteu preparate în casă.

Mai citeşte şi:

Remedii naturale pentru pielea uscată

Carnea roşie menţine elasticitatea pielii

Blamată adesea pentru conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol,carnea roşie face parte dintre alimentele bune pentru piele,cu singura condiţie să nu fie împănată. O carne de vită slabă îţi conferă proteine şi zinc. Pentru a produce colagenul necesar menţinerii elasticităţii şi fermităţii sale,pielea are nevoie de zinc şi de aminoacizi,pe care proteinele din carne ţi le pot oferi. Alte surse de aminoacizi şi de zinc sunt:brânza de vaci,varza,fructele de mare,respective fasolea,lintea.

Roşiile previn cancerul de piele

Unele dintre cele mai bune surse de antioxidanţi o găseşti în roşii. Ele conţin o substanţă numită licopen,cu efect anticerigen,care protejează pielea. Potrivit site-ului Dailyglow.com,licopenul este absorbit mai rapid de organism dacă roşiile sunt gătite,aşadar este posibil să fie mai eficient să mănânci roşiile sub formă de sos,pastă sau în mâncăruri,decât crude.



Recente

shutterstock 2275523597 jpg
Alexandra Catalina asistenta Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov jpeg
Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa foto   Shutterstock jpg
Luna Plina in Taur 15 noiembrie 2024  Sursa foto shutterstock 2142428525 jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
KV WSCM jpeg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg