Cum îngrijeşti unghiile cu probleme
Felul în care arată manichiura reprezintă cartea ta de vizită. Unghiile „spun“ multe despre starea de sănătate, care se reflectă atât la interior, cât şi la exterior
Unghiile care se rup uşor,sunt casante,striate,pătate,îngălbenite sau înnegrite dau de gol o igienă precară,pe de o parte,şi deficienţe de minerale şi vitamine în corp,pe de altă parte. Aspectul acestora poate fi remediat,dar carenţele de substanţe nutritive,dacă nu sunt reglate,pot provoca probleme serioase de sănătate.
Masaj cu ulei de migdale
Unghiile tale sunt casante,subţiri şi se rup uşor? Posibil să nu te hidratezi suficient. O altă cauză poate fi deficitul de biotină,una din vitaminele B. Poţi trata problema consumând zilnic conopidă,linte şi arahide,pentru că sunt bogate în această substanţă nutritivă.
De asemenea,pentru a hidrata unghiile,ia zilnic câte 1.000 de mg de ulei de peşte,care conţine acizi graşi esenţiali întregului organism. E bine să faci şi masaj la mâini şi unghii,de două ori pe zi,cu ulei de migdale. Mai poţi folosi creme hidratante speciale şi lacuri-tratament,care întăresc structura unghiilor.
Mănâncă alimente cu fier
Unghiile care se curbează şi se îngroaşă anunţă o posibilă carenţă de fier. Mănâncă mai multe alimente şi legume bogate în acest mineral vital pentru sănătate. Îl poţi găsi în carnea roşie,sfeclă,spanac,salată,pătrunjel. Dacă după analizele medicale se confirmă că ai în corp un nivel scăzut de fier,la indicaţiile medicului,ia suplimente cu fier.
Aplică ulei de migdale
În caz că nu ştiai,ridicăturile verticale care apar pe unghii semnifică vârsta,aşa cum ridurile feţei dau de gol anii de viaţă.Poţi netezi crestele aplicând pe unghii câteva picături de ulei de migdale. Ca să reduci aspectul inestetic,ia o pilă şi lustruieşte puţin suprafaţa unghiei.
Suplimentele cu vitamina E,de ajutor
Aspectul îngălbenit al unghiilor semnifică o carenţă de vitamina E sau lipsă de oxigen,când nu sunt lăsate să respire mai mult timp. Dacă le dai des cu ojă sau lac de unghii colorat în nuanţe închise,unghiile se pătează şi se îngălbenesc.
E bine să laşi un interval de cel puţin trei zile până la următorul retuş. Specialiştii recomandă suplimente cu vitamina E,de două ori pe zi,dar şi consumul de migdale,alune de pădure,arahide,cartofi dulci şi ulei din germeni de grâu,care este şi un bun antioxidant.
Idei Click! pentru femei
Ca să previi infecţiile pielii,când îţi îngrijeşti unghiile,foloseşte produse de calitate pentru manichiură şi pedichiură. E bine să porţi mănuşi de menaj când speli vasele cu substanţe chimice care usucă unghiile şi cuticulele.
Dacă tai unghiile puţin mai mult decât vârful degetului nu se vor mai încarna.
Taie unghiile casante după baie,iar apoi aplică şi o cremă hidratantă pe mâini.
Nu tăia cuticulele cu forfecuţa,pentru că poţi face infecţii. Foloseşte geluri sau uleiuri care le înmoaie şi împinge-le uşor cu un beţişor de lemn,de exemplu.
Când cureţi unghiile de ojă,foloseşte un dizolvant fără acetonă,pentru că aceasta usucă unghiile foarte tare şi astfel devin casante.