Fereşte-te de cele mai dăunătoare ingrediente din loţiunea de corp. Află care sunt acestea!
Având un miros îmbietor şi o textură cremoasă, loţiunea de corp se absoarbe mult repede decât uleiurile grase, lăsând pielea fină şi hidratată.Pe cât pare de inofensivă, pe atât de multe ingrediente extrem de toxice poate conţine. Uită-te cu atenţie pe etichetă şi evită-le!
Butilat de hidroxitoluen (E321)
BHA este un conservant şi un stabilizator alimentar,folosit adesea şi în loţiunile de corp,dar şi în alte produse cosmetice,cum ar fi rujul. Ai mare grijă,căci acesta întrerupe glanda endocrină şi este un factor care poate duce la apariţia cancerului în timp.
Hidantoină (DMDM)
Acest ingredient misterios se regăseşte într-un procent de mai bine de 20% în produsele de îngrijire personală. Pentru că poate irita pielea şi ochii,cel mai bine este să renunţi la produsele care îl conţin şi să optezi pentru unele cu ingrediente mai naturale.
Parfum
Loţiunile de corp miros de-a dreptul divin,de cele mai multe ori aroma lor fiind unul dintre criteriile pentru care sunt atât de folosite. În momentul în care regăseşti pe etichetă parfumul printre ingrediente,de fapt producătorul ascunde sub această denumire o serie de chimicale folosite despre care nu vrea să le ştii. Unul dintre cele mai importante este dietilftalatul. Probabil ai auzit până acum de ftalaţi,folosiţi atât în cosmetice,cât şi în componenţa insecticidelor şi a lacurilor pentru vopsirea lemnului. Aceştia pot cauza apariţia alergiilor şi a astmului.
Citeşte şi:Cum îţi alegi crema de corp
Parabeni
Aproape toate produsele cosmetice îi conţin:butilparaben,izobutilparaben,metilparaben,propilparaben,etilparaben. Previn apariţia bacteriilor şi a ciupercilor din loţiunea de corp,lucru care e grozav. Însă dacă iei în considerare faptul că perturbă echilibrul hormonal şi pot duce la apariţia cancerului,te gândeşti că e mai bine iei în calcul opţiunea cremelor organice,chiar dacă au un termen de valabilitate mai mic,din cauza faptului că nu conţin atât de multe chimicale.
Palmitat de retinil
Palmitatul de retinil,cunoscut drept cea mai controversată formă a vitaminei A,este de fapt un derivat din vitamina A,pe care îl vei regăsi cel mai frecvent în loţiunile pentru plajăşi în cele despre care se spune că au proprietăţi anti-îmbătrânire. Un studiu publicat de un program naţional de toxicologie a anunţat că expunerea la soare,în urma folosirii produselor cu palmitat de retinil a dus la apariţia unui număr alarmant de tumori. Dacă ai cremecare conţin aceste ingredient,foloseşte-le doar noaptea.
Trietanolamină
Este o substanţă alcalină,folosită cu scopul de a echilibra pH-ul pielii. O găseşti în numeroase creme de corp şi produse cosmetice,în special în rimel. Conform studiilor realizate de către dermatologi,trietanolamina nu ar trebui folosită pe termen lung pentru că poate provoca apariţia iritaţiilor respiratorii şi poate avea efect toxic asupra sistemului imunitar.
Citeşte şi:Cum să-ţi faci singură propria cremă de ochi antiîmbătrânire